KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-21 13:43
Mesék felnőtteknek
Címkék: Berecz András, mese, humor, Balaton Színház
Keszthely - A hagyományokhoz híven idén februárban is a Balaton Színház vendége volt Berecz András. A Kossuth-díjas énekes, mesemondó ez alkalommal sorskérdéseket boncolgató meséket hozott magával, de természetesen az este főszereplője most is a humor volt. Az előadóművész estjére idősebbek és fiatalok egyaránt kíváncsiak voltak.

Berecz András ismét mosolyt csalt a hallgatóság arcára a Balaton Színházban. A Kossuth-díjas énekes, mesemondó, folklórkutató évek óta visszatérő vendég a városban, és mindig újabb mesékkel és népdalokkal szórakoztatja a közönségét. Berecz András számára nem csak a történet, hanem annak az előadásmódja is nagyon fontos.

„Nem voltam túl jó gyermek, de mikor érdekes történetet hallottam, akkor viszont hirtelen kibújt belőlem az angyal. Valószínűleg a véremben ez volt. Akkor tudtak lekötni, ha valamit különösen mondtak el. Nem hétköznaposan, hanem valami néhány bukfencet hátrafelé is vetett a szó.” - mondta a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, folklórkutató.

A Mi-szinte, Ti-egyáltalán című előadáson olyan mesék hangzottak el, amelyek sorskérdéseket boncolgattak, tették mindezt humorba és játékosságba csomagolva. Ugyan a böjti időszak már elkezdődött, amikor tilos a bálozás és a mulatozás, de a mesékről és a nevetésről ilyenkor sem kell lemondani. Berecz András szívesen jön Keszthelyre, hiszen személyes emlék is fűzi a városhoz.                                      

„Keszthelyen voltam katona. Mindig egy csavart, mindig egy kanyart a Libás felé teszek, mielőtt itt kilyukadok. Megjárom a nádasokat. Ismert ott engem minden pézsmapatkány, a vidrák előre köszöntek. Úgyhogy szeretem Keszthelyt.” - emelte ki Berecz András.

A mesemondó előadását ezúttal is telt ház fogadta a Balaton Színház Simándy termében. A közönség a mesék mellett a hagyományokhoz híven népdalokat is hallgathatott, sőt együtt is énekelhettek az előadóval. Berecz András pedig természetesen jövőre is elhozza meséit, történeteit a keszthelyi közönségnek.                    

Regman Karola - Keszthelyi TV   

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázharminc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés