KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-16 11:48
Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik
Címkék: jelentés, tájékoztató
Keszthely - Az OLAF jelentés és a korrupció ellen kidolgozott program kapcsán tartott sajtótájékoztatót Dr.Weller-Jakus Tamás a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje és Herold János a Jobbik keszthelyi önkormányzati képviselője.

Egy  a napokban benyújtott kérelem elutasítása kapcsán mondta el véleményét  a tájékoztatón Herold János a Jobbik önkormányzati képviselője, mely  szerint az OLAF jelentés indokolttá teszi,hogy a nyilvánossághoz forduljon a Jobbik Magyarországért Mozgalom.

" A  legutóbbi testületi ülésre ellenzéki javaslatként egy OLAF jelentés iránti kérelemkikérés történt amit a testületi ülésen a FIDESZ-KDNP leszavazott,ami azt mutatja, hogy két dolog lehet ez ügyben. Vagy semmiféle probléma Keszthely város vonatkozásában ezzel nincs, vagy pedig valamilyen sunnyogás vagy takargatás merül fel. Mi mindenféleképpen azt szeretnénk,és a Jobbik  a sajtótájékoztatókkal és a nyilvánossággal is elő szeretné segíteni a megindult ügyészségi vizsgálat munkáját."

A Jobbik Zala megye 2. számú körzetének képviselőjelöltje  Dr Weller-Jakus Tamás a témához kapcsolódóan, a Jobbik korrupció visszaszorítására  vonatkozó komplex programjáról beszélt. Weller a következőket emelte ki.

"Ennek legfontosabb eleme, a korrupciós ellenes független ügyészség felállítása, ami természetesen a jelenlegi ügyészséggel párhuzamosan és felügyelve az ügyészség munkáját végezné, kizárólag korrupció ellenes ügyekkel foglalkozna,Emellett szeretnénk ha a korrupciós bűncselekmények büntetési tétele jelentősen emelkedne. De természetesen azzal, hogy ezek a bűncselekmények nem évülnének el. Emellett az Országgyűlés munkájában szeretnénk létrehozni az un. közpénz visszaszerzési bizottságot,amelynek a munkájába bevonnánk a magyarországi titkosszolgálatokat is."

A Jobbik azt is megfogalmazta: azért,hogy minden politikus be tudjon számolni szerzett vagyonáról, bevezetnék a kötelező vagyonosodási vizsgálatot –mondta  Weller-Jakus Tamás a sajtótájékoztatón.

 

A FIDESZ-KDNP reagálása: Látszik, hogy a Jobbik a valóságtól teljesen elrugaszkodva már csak a saját választási kampányára figyel, hiszen az sem jelent nekik gondot, hogy valótlan állításokat közöljenek a sajtótájékoztatóikon, ugyanis éppen  Herold képviselő úr volt az aki nem szavazta meg az olaf jelentés kikérését - ellentétben a mostani állításával.Egyébként már maga a javaslat is az ellenzéki kampány része, hiszen a vizsgálat lezárása után a kormány amúgy is nyilvánosságra hozza a jelentést.

Hegedüs Éva - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáznegyvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Keszthely - Jobbik az adópolitikáról 2018-03-22 08:26
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés