KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-13 17:41
Ólból üstbe
Címkék: ólból üstbe, Sármellék, kolbász, pecsenye
Sármellék - Kolbászt, pecsenyét és paradicsomos káposztát is készítettek az V. Sármelléki kolbásztöltő fesztiválon. Az Ólból üstbe elnevezésű rendezvényen nyolc csapat készítette a disznóságokat. A közösségépítő program jótékony célt is szolgált. A tombolajegy árusításból befolyt összeggel a Keszthelyi Mentők Alapítványt támogatták.

Ha nem volt szabad kéz, az sem jelentett akadályt a jófajta pálinka elfogyasztásához. A résztvevők esküdtek rá, hogy a jó kolbász hozzávalója a pálinka, még ha nem is a töltelékébe, hanem a készítőkbe került. A Keresztesek csapatát a helyi plébános vezette a kolbásztöltő versenyre. Hagyományos recept alapján készítették a kolbászt, de természetesen titkaikat nem árulták el. Bóka Tibor atya szerint jó közösségépítő ez a program.

„Nagyon jó összetartó rendezvény, amin a falu lakossága részt vesz. Igazából ilyenkor még csak a résztvevők vannak itt, de délutánra majd itt lesz a falu lakossága is. Igazából egy jót szórakozunk, együtt vagyunk és minden ilyen megmozdulás építi a közönséget, nagyon fontos ez szerintem” - vélekedett a plébános. 

A jó hangulatról az Otelló Band zenekar is gondoskodott. A helyi civilszervezetek közül az Otelló Borbarátok csapata vállalta magára a házigazda szerepét, munkájukat az Általános Művelődési Központ segítette.

„Idén nyolc csapattal történik a verseny. Vidéki illetve helyi csapatokkal indul a rendezvény” - nyilatkozta az ÁMK vezetője, Józsa Katalin. 

A helyi gárdák mellett például a Rezi Várbarátok, a Keszthelyi Mentőállomás és a Keszthelyi Kórház Sebészeti Osztálya is képviseltette magát. Ahogy a térségben megszokhattuk, ezúttal is változatos és kreatív dekorációkkal, és kóstolni való finomságokkal készültek a csapatok. Az idei rendezvény újdonsága volt, hogy nagy munkát igénylő hurka mellett pecsenyét is készítettek a brigádok. Javarészt fokhagymás és klasszikus fűszerezésű tarjákat sütöttek a versenyzők. Több tombolatárgy felajánlás is érkezett a rendezvényre. A jegyárusításból befolyt összeggel, pedig a Keszthelyi Mentők Alapítványt támogatták.

Horváth Tibor, polgármester: „Mi úgy gondoljuk, hogy azért egy olyan alapítvány és olyan célokat tűztek ki maguknak, amit én úgy gondolok, hogy kell támogatni. Mert hiszen az egészségről van szó, az ő munkájukat kell segíteni, mert bármikor oda kerülhetünk akár mi is.” 

Délutántól a nagyközönséget disznótoros kóstolóval várták. Egy katlanban készítették ehhez a paradicsomos káposztát, mely a disznóvágások elengedhetetlen eledele. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázötvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés