KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-07 14:55
Festményeken megelevenedő élet
Címkék: kiállítás, Balatoni Múzeum, restart, Tóth Tamás, festmény
Keszthely - Először mutatkozik be lakóhelyén a nagyközönség előtt Tóth Tamás. A Restart című tárlaton 29 képet láthatnak az érdeklődők, az alkotások által azonban bepillanthatnak a művész nehézségekkel tarkított életébe. A képek ugyanakkor görbe tükröt is tartanak a világban tapasztalható jelenségeknek.

A társadalmi problémák a fő szervezőelvei Tóth Tamás festészetének. A Miskolcon született alkotó képeit ritkán láthatja kiállításon a nagyközönség, az alkotások többsége ugyanis magánkézben van. A művész 10 éve él Keszthelyen, festményeivel azonban most először találkozhatnak az érdeklődők a városban.

„Vannak ilyen élcelődő, poénos dolgok, amivel az imént is fotóztattam magam, meg vannak ilyen belső dolgok, ami belsőleg fogja meg az embert, például a hajózással, a magánnyal, nem tudom, hogy végignézte-e a képeket, meg vannak különböző absztrakt dolgok például itt mellettem. Egy nagyon kiváló emberről beszélünk most, aki ezt a kiállítást rendezte.” - mondta egy érdeklődő, Pasku Zoltán.

A tárlat képei minden esetben elgondolkodtatják a nézőket, a festmények ugyanakkor egyértelműen utalnak készítőjük gondolat- és érzésvilágára is. Tóth Tamás a festészet mellett számos kitérőt tett életében, és több olyan időszak is volt, amikor egyetlen kép sem került ki a kezei alól. A kiállításon látható 29 kép az elmúlt egy évben készült, és ezek is az alkotó megélt élményeit dolgozzák fel.

„Sokkal sterilebb volna valószínűleg a piktúrám, hogyha nem ezeknek a különböző élethelyzeteknek a megélését is nem tudnám mellé rendelni. Ezek a képek nem egyszerű látványról szólnak vagy a képi világ újraértelmezéséről, hanem valóban megélt élményeknek a valamilyen fajta vetületei.” - tájékoztatott a festőművész.

A kiállított képek alapján pontosan nyomon követhetőek a művész életének egyes periódusai és problémái. Az alkotások által sokszor realisztikus, máskor pedig absztrakt formában tart görbe tükröt a társadalom és az egyén számára egyaránt. Az alkotó által megfestett témák ugyan személyes eredetűek, a közönség a képek által mégis ráismerhet a saját, egyéni problémáira is. A kiállítás megnyitóján Tóth Tamást testvére méltatta.

„A művész egy remek ember, ahogy a párom szokott fogalmazni, igazi reneszánsz ember. Ami jellemző rá, hogy bármihez kezd a világban, mindent a tökélyre fejleszt, semmiben nem éri be félmegoldásokkal. Az, hogy most visszatért újra az eredeti szakmájához, elhivatottságához, az számunkra nagy öröm, és a világ számára egy nagyon fontos dolog lesz azt remélem.” - emelte ki Szakonyi Eszter, a művész testvére.

A kiállítás címválasztása is utal erre az újrakezdésre, a festészethez való visszatalálásra. A Restart című tárlat március 31-ig látható a Balatoni Múzeumban.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés