KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-05 17:30
Gyenesdiás Ifjú Tehetsége
Címkék: Fodor Mátyás, Fölszállott a páva, táncház, Gyenesdiás Ifjú Tehetsége
Gyenesdiás - Nagyszabású táncházzal ünnepelték meg Gyenesdiáson Fodor Mátyást a Fölszállott a páva kategóriagyőztesét. A rendezvényen egy újonnan alapított - Gyenesdiás Ifjú Tehetsége - díjjal ismerték el az Aranysarkantyús táncost. A programon Mátyás korábbi csoportja a Gyenes Néptáncegyüttes és a jelenlegi Angyalföldi Vadrózsa Táncegyüttes is képviseltette magát. A programot az önkormányzat és Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány szervezte az iskolában.

A Fölszállott a páva szólótánc győztese vezette a táncházat. Fiatalok, idősek, gyakorló és hobbitáncosok is járták a lépéseket. A neves Gázsa Zenekar húzta a talpalávalót a Fodor Mátyás tiszteletére szervezett a programon. A tehetségkutató műsor fordulói lázban tartották a nagyközséget. Az ifjú táncos nagyon sok támogatást kapott.

„Rengetegen állítottak meg az utcán, hogy drukkolunk, néztünk a tévébe, fogjuk adni a szavazatokat, mennyire szuper… Itt Gyenesdiáson nagyon sok embertől hallottam, hogy nagyon várják a hétvégét, nagyon várják az esti fordulót és én is nagyon éreztem, hogy itt nagyon sokan drukkolnak, éreztem azt az energiát ott Pesten is” - mondta el az ifjú táncos. 

Fodor Mátyást a település polgármestere köszöntötte a rendezvényen. Gál Lajos kiemelte, hogy a nagyközség büszke Mátyásra. Eredményeit és munkáját egy újonnan alapított elismeréssel díjazta a képviselő testület. A Gyenesdiás Ifjú Tehetsége díjat és oklevelet vastaps kíséretében vette át az Aranysarkantyús táncos.

Egyúttal köszöntötték a Fodor családot is, hiszen 1990-ben nekik köszönhetően indult a táncoktatás, majd alakult meg a Gyenes Néptánc Együttes, melyet Zala Megyei Nívódíjjal, Fodor Ivánt és feleségét, pedig Zalai Közművelődésért díjjal ismertek el. Mátyás gyakorlatilag egyidős az együttessel, a rendezvényen elhangzott, hogy Matyi szinte előbb tanult meg táncolni, mint járni. Ezt egy videóval is bizonyították, melyen még csak két esztendős volt.

A település vezetése szerint Fodor Mátyás életútja és televíziós sikere olyan példamutatás, mely inspirálhat más fiatalokat is.

Gál Lajos, polgármester: „Én azt hiszem, hogy a díj az csak egy katalizátor a maga nemében, de hogyha ezzel a katalizátorral ilyen táncos programokat, mint amilyen a mai este is bizonyítékként tud szolgálni a jövő számára. Ez mind-mind komoly útravaló egyénnek, családnak és közösségnek.”  

A jó hangulatú táncházban Fodor Mátyás elmondta, hogy hálás a településnek, annak lakóinak és igyekszik ugyanolyan alázattal viszonyulni a tánchoz, ahogy eddig is tette. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés