KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-02-01 10:27
Nyugdíjba mennek a plüssjátékok
Címkék: plüssjáték, maci, gyűjtemény, Csillagvár Múzeum
Balatonszentgyörgy - Közel ötszáz balatonszentgyörgyi plüssjátéknak lesz új gazdája februártól. A település külterületén található Csillagvár Múzeum ugyanis felszámolja a pincében található gyűjteményt. Tegnap kezdték meg a macik papírdobozokba pakolását és némi előkészítést követően gyermekekhez kerülnek majd ezek a játékok.

A balatonszentgyörgyi Csillagvár különleges múzeum: másfél hektáros területén sok látnivalót talál, aki ide látogat. Az üzemeltető szerint többen is érkeztek, akik kimondottan a baba- és plüssállat-kiállítást keresték.

Ennek ellenére felszámolják ezt a kiállítást. Ládákba pakolják a macikat, babákat, amik a pince három beugró helyiségében, polcokon voltak elhelyezve. Fertőtlenítést követően gyerekekhez kerülnek majd.

"Először is levegőre fogjuk őket kijuttatni. Egy kicsit kiszellőztetjük, hiszen itt lent nagyon párás a levegő és egy pár nap szellőztetés után fogjuk elvinni a kórházakba, a szeretet szolgálathoz és akkor ott ők fogják tovább vinni. Azt mondták, hogy fertőtleníteni, kimosni és akkor úgy kerül majd a gyerekekhez, hogy teljesen tisztán, a macik is fertőtlenítve." - mondta el Országh Béla, a Csillagvár Múzeum várkapitánya.

Nagyon sok olyan maci van a plüssjátékok között, amik mesékben szerepelnek. Olyanok is vannak, amik nemzeti viseletbe vannak öltöztetve. Ezeket a plüssjátékokat az elmúlt másfél évtizedben több tízezer látogató nézte meg. A nyáron is hűvös, párás pincében tizenöt évet vártak a sötétben a plüssjátékok arra, hogy végre gyermekkézbe kerüljenek.

"A párás levegő az, ami nem kedvezett ezeknek a maciknak és nagyon sokat gondolkodtunk, hogy hova tudnánk őket elhelyezni. Eladni semmiképpen nem szerettük volna és így jött ez az ötlet, hogy kiosztjuk jótékony célra, tehát kórházakba, csecsemő gondozókba visszük ezeket a macikat. Így hasznosítjuk és egy kicsit talán hírét visszük annak is, hogy itt volt valamikor egy ilyen gyűjtemény." - magyarázta a várkapitány.

Májusban, Pünkösdkor nyílik meg a macik helyét felváltó új kiállítás. “Hagyományos vadászati módok” lesz a neve a solymászatról, agarászatról, előltöltős puskákról, íjászatról szóló tárlatnak, amit a Vadászati Kulturális Egyesülettel közösen rendeznek majd be.

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszáznyolcvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés