KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-26 16:22
Díjazták a város sportéletének kiválóságait
Címkék: sportgála, elismerés, Sárfalvi Péter, sportolók
Keszthely - A város sportéletének kiválóságait ismerték el tegnap este a Balaton Színházban. A rendezvény vendége volt Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár is, aki elismeréssel adózott az eredményeknek. A gálán idén először adták át a Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanára kitüntetést is.

A Pannon Egyetem Georgikon Karának kosárlabda edzője vehette át a Keszthely Város Sportjáért kitüntetést. Volf József nevéhez három NBII-es bajnoki cím, valamint az utcai kosárlabda elindítása fűződik, emellett öt játékost nevelt ki a magyar NBI-es-A ligás férfi kosárlabda számára. A versenyzők felkészítése mellett nagy figyelmet fordít a sportágat hobbiként űzőkre is.

Csikós József a Keszthely Város Legjobb Edzője díjat vehette át. A keszthelyi atléták edzőjének tanítványai több országos címmel büszkélkedhetnek, többen közülük a hazai válogatottba is bekerültek, részt vettek Európa- és világbajnokságokon, nemzetközi versenyeken is.

A Keszthely Város Legjobb Utánpótlás Edzője címet a BEFAG Erdész Lövészklub szakmai vezetője vehette át. Keczeli Zoltán tanítványai hosszú évek óta kiemelkedő eredményeket érnek el az Európa- és világbajnokságokon.

Idén először adták át a Keszthely Város Legjobb Testnevelő Tanára címet. Ezt a bizottság Gömbös Antal Tamásnak, a Csány-Szendrey iskola egykori oktatójának ítélte oda posztumusz. A kitüntetést özvegye vette át.

A Keszthely Város Legjobb Felnőtt Férfi Sportolója címmel Máté Tamást tüntették ki. A Keszthely Városi Diáksport Egyesület atlétája a felnőtt válogatottban öregbíti városa hírnevét. Junior Magyar Bajnok, magyar felnőtt ranglista vezető 200 méteren.

Major Veronikának ítélték oda a Keszthely Város Legjobb Felnőtt Női Sportolója címet. A BEFAG Erdész Lövészklub sportolója. Számos országos és Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, csapatban világbajnoki címet is szerzett. A kitüntetést edzője, Keczeli Zoltán vette át.

Nagy Richárd Tamás vehette át a Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Fiú Sportolója elismerést. A BEFAG Erdész Lövészklub versenyzője kitűnő tanulmányi és sportban elért eredményei miatt érdemelte ki a kitüntetést.

A Keszthely Város Legjobb Ifjúsági Leány Sportolója cím birtokosa idén Nett Vivien lett. A Kiscápák SE úszója hazai és nemzetközi versenyeken is kiváló eredményeket ért el, korosztályában országos csúcstartó. Kiváló tanulmányi eredményével és sportsikereivel érdemelte ki a díjat.

A Jó tanuló, jó sportoló kitüntető címet idén megosztva Raffai Kristóf, a Balaton Vívóklub Keszthelyi Szakosztályának párbajtőrözője és Péter Benedek a duatlon és triatlon kiemelkedő versenyzője vehette át. Mindketten kiváló tanulmányi eredményüknek és sportsikereiknek köszönhetik az elismerést.

A Keszthely Város Legjobb Csapata címet a KVDSE Triatlon Szakosztálya érdemelte ki. A csapat sportolói országos bajnoki címekkel büszkélkedhetnek, világ-és Európa-bajnokságokon is szép eredményekkel szerepeltek. A kitüntetést Dr. Kardos József egyesületi elnök és Péter Csaba edző vehette át.

A gálán részt vett és köszöntötte a sportélet kiválóságait Sárfalvi Péter utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár. Kiemelte, a keszthelyi sportolók eredményei mögött rengeteg munka, elköteleződés és kitartás van.

„2017 egy nagyon remek és sikeres év volt a magyar sport számára. Ezekből a sikerekből jócskán kivették a részüket a keszthelyi sportolók is, úgyhogy ehhez nagyon-nagyon gratulálok, és köszönjük szépen az áldozatos és kitartó munkát.” - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztréiumának helyettes államtitkára.

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője kiemelte, a szép eredmények mellett nagyon fontos, hogy minél többen tudjanak sportolni a városban. Emellett kiemelt cél az is, hogy javuljanak a sportolás körülményei.

„Azt lehet mondani, hogy Keszthely mindig büszke volt a sportolóira. Jó a sportélet, sportos emberek élnek. Kívánok mindenkinek jó sportolást, és további jó eredményeket is a közeljövőben.”  - hangsúlyozta a miniszteri biztos.

Csótár András, az Emberi Erőforrások Bizottságának elnöke kiemelte, a városban komoly sportfejlesztéseket és beruházásokat indítottak el 2017-ben, cél, hogy ezeket tovább folytassák. Beszédében hangsúlyozta, az évtizedeken átívelő sportsikerek erősítik nemzeti identitásunkat.

„A jövőnk záloga az életerős, egészséges, jó szellemiségű, összefogásra képes fiatalok sokasága, akiknek a nevelésében elengedhetetlen a sport. Közelebb kell vinni ezért a felnövekvő nemzedékekhez a szabadidő sportot, a tömegsportot, és az élsportot is, mert a sport erőt ad, tartást ad a művelőjének.” - mondta a bizottság elnöke.

A keszthelyi gálán vehették át a Georgikon Diáksport Egyesület kézilabdásai az U14-es korosztály régiós bajnokságának bronzérmeit. Az érmeket Varga Sándor, a Zala Megyei Kézilabda Szövetség elnöke adta át, aki méltatta is a fiatalokat.

A sportgála végén Nagy Bálint, Keszthely alpolgármestere mondott pohárköszöntőt. Beszédében kiemelte, a sport egyik legfontosabb tulajdonsága a jellemformálás és a közösségépítés.

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznegyven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés