KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-25 16:58
Érzések és gondolatok az objektív mögött
Címkék: kiállítás, fotóművészet, kapcsolatok, Balla Árpád, Székelyudvarhely
Keszthely - Ember és környezet, a világ apró részleteinek egymásra hatása a szervező eleme Balla Árpád Zoltán tárlatának. A székelyudvarhelyi fotóművésznek a Balaton Színházban nyílt kiállítása szerdán, ahol az érdeklődők az elmúlt évtizedek munkájának egy szeletét tekinthetik meg 32 képen.

„Engem úgy megfogott, hogy ez a hegedűs, ez a prímás, hogy mennyire úgy átadta magát.” - mondta egyik díjnyertes fotójáról Balla Árpád Zoltán. A kiállításon természetfotókat és portrékat is láthatnak az érdeklődők, a képek középpontjában mégis az ember áll. Balla Árpád Zoltán, az artisztikus fotográfia képviselője Székelyudvarhelyen született és ma is ott él és alkot. Művei nem az objektív által megmutatható világot, hanem saját érzéseit és gondolatait tükrözik.                                                                      

„Rezonálnak az emberek. Először azt mondják, hogy jaj, természet, mit tudom én, de aztán utána kezdik átgondolni, és látom, hogy érti a közönség és szívesen veszi. Nekem egy nagyon nagy élmény volt a tihanyi Bencés Apátságban, amikor a főapát úr azt mondta, hogy nézzétek, amit a falon lehet látni, és lássátok, ami mögötte van.” - emelte ki a művész.

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze cím birtokosának édesapja szintén a fotózás szerelmese volt, így már egészen kisgyerek korában ennek a művészeti ágnak a közelében nőtt fel. Egyetemi tanulmányai mellett tanult a szakma fortélyait, és műveit hazánkban és a világ számos táján elismerték. A tárlatot Dr. Újfalvi Annamária, művészeti menedzser ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

„Művei egyfajta érzékenységet tükröznek, a világ apró rezdüléseiben mutatja be az élet szépségét. Különleges szemléletű művész ő, mert egyfajta transzcendens megnyilvánulása az ő személyiségének az, amit a képein láthatunk.” - hívta fel a figyelmet a művészeti menedzser.

A néző az alkotó lelkén átszűrt képeket láthat, ugyanakkor olyan hétköznapi jeleneteket, amelyekhez talál kapcsolódási pontokat. A Kapcsolatok című fotókiállítást február 14-ig láthatja a közönség a Balaton Színház Simándy termében.   

Regman Karola - Keszthelyi TV               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázhúszonkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés