KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-25 16:58
Érzések és gondolatok az objektív mögött
Címkék: kiállítás, fotóművészet, kapcsolatok, Balla Árpád, Székelyudvarhely
Keszthely - Ember és környezet, a világ apró részleteinek egymásra hatása a szervező eleme Balla Árpád Zoltán tárlatának. A székelyudvarhelyi fotóművésznek a Balaton Színházban nyílt kiállítása szerdán, ahol az érdeklődők az elmúlt évtizedek munkájának egy szeletét tekinthetik meg 32 képen.

„Engem úgy megfogott, hogy ez a hegedűs, ez a prímás, hogy mennyire úgy átadta magát.” - mondta egyik díjnyertes fotójáról Balla Árpád Zoltán. A kiállításon természetfotókat és portrékat is láthatnak az érdeklődők, a képek középpontjában mégis az ember áll. Balla Árpád Zoltán, az artisztikus fotográfia képviselője Székelyudvarhelyen született és ma is ott él és alkot. Művei nem az objektív által megmutatható világot, hanem saját érzéseit és gondolatait tükrözik.                                                                      

„Rezonálnak az emberek. Először azt mondják, hogy jaj, természet, mit tudom én, de aztán utána kezdik átgondolni, és látom, hogy érti a közönség és szívesen veszi. Nekem egy nagyon nagy élmény volt a tihanyi Bencés Apátságban, amikor a főapát úr azt mondta, hogy nézzétek, amit a falon lehet látni, és lássátok, ami mögötte van.” - emelte ki a művész.

A Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség Művésze cím birtokosának édesapja szintén a fotózás szerelmese volt, így már egészen kisgyerek korában ennek a művészeti ágnak a közelében nőtt fel. Egyetemi tanulmányai mellett tanult a szakma fortélyait, és műveit hazánkban és a világ számos táján elismerték. A tárlatot Dr. Újfalvi Annamária, művészeti menedzser ajánlotta az érdeklődők figyelmébe. 

„Művei egyfajta érzékenységet tükröznek, a világ apró rezdüléseiben mutatja be az élet szépségét. Különleges szemléletű művész ő, mert egyfajta transzcendens megnyilvánulása az ő személyiségének az, amit a képein láthatunk.” - hívta fel a figyelmet a művészeti menedzser.

A néző az alkotó lelkén átszűrt képeket láthat, ugyanakkor olyan hétköznapi jeleneteket, amelyekhez talál kapcsolódási pontokat. A Kapcsolatok című fotókiállítást február 14-ig láthatja a közönség a Balaton Színház Simándy termében.   

Regman Karola - Keszthelyi TV               

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázötven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés