KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-24 18:12
Megszentelték a felújított Ranoldert
Címkék: Ranolder, felújítás, szentelés, Márfi Gyula
Keszthely - Ünnepélyes keretek között avatták fel a Ranolder iskola felújított épületét ma délelőtt. Az ünnepség szentmisével vette kezdetét a Fő téri templomban, majd Dr. Márfi Gyula érsek megáldotta a megújult iskolát és az iskola tetején lévő Szűz Mária szobrot is.

A Ranolder iskola felújítási munkálatai 2017 szeptemberében kezdődtek. A fenntartó Veszprémi Érsekség uniós pályázaton nyert 200 millió forintos támogatást, ennek egy részét, 120 millió forintot fordítottak a keszthelyi intézményre. A munkálatok során az épület új szigetelést és nyílászárókat is kapott, emellett a homlokzatra visszakerültek az iskola régi díszei is.

„Az elmúlt 14 évben is ugyanazok között a romos, mondhatjuk azt, majdnem romos körülmények között kellett tanulnunk, dolgoznunk, és egyre inkább romlott az épület állapota. Most tényleg visszakapta a régi fényét és szó szerint az épület megkoronázásaként pedig a Szűzanya szobra, ha sajnos nem is az eredetit lehetett visszatenni, de ismét az épületet díszíti.” - tájékoztatott Őry Gábor, a Ranolder János Általános Iskola igazgatója.

„Túl azon, hogy a pedagógusok és diákok egy szép és az intézmény célkitűzéseihez méltó környezetben élhetik mindennapjaikat, Keszthely városa is gazdagodott egy történelmi épület megszépülésével.” - hangsúlyozta Dr. Sifter Rózsa, Zala megyei kormánymegbízott. Kiemelte, az egyházi oktatás ma nagy felelősséget hordoz, hiszen részt vállal az európai indentitás és a nemzeti sajátosságok megőrzésében. Elhangzott, a Ranolder iskola mindezek mellett nagy hangsúlyt fektet a népi kultúra megőrzésére is.

Dr. Márfi Gyula, veszprémi érsek elmondta, a keszthelyi iskola mellett az érsekség több oktatási intézményére is jutotta  a fejlesztési összegből, de a Ranolderre fordították a támogatás nagyobb részét. Az egyházi elöljáró Isten áldását kérte az intézményre és az egész városra.

„Az összes iskoláink közül ez a keszthelyi a Ranolder iskola volt a legrosszabb állapotban, ezért kellett rá a legtöbb pénzt fordítani. Nekünk nincs olyan, hogy kedvenc iskola, de nyilvánvaló, hogy mindegyik iskola kedves nekünk, és ahol nagyobb a szükség, oda fordít az ember több összeget. Minden esetre nagyon örülök ennek a Ranolder iskolának most.” - hívta fel a figyelmet a veszprémi érsek.

A Ranolder iskola vezetése a jövőben tervezi az intézmény belső tereinek is a megújítását. Erre azonban egyelőre nincs keret, a fenntartó Veszprémi Érsekséggel együtt keresik a pályázati lehetőségeket a kivitelezéshez.

Regman Karola - Keszthelyi TV        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés