KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-19 17:32
Összefogás a Soros szervezetek ellen
Címkék: Soros György, migráció, település, önkormányzat
Keszthely - „Védjük meg településeinket, Védjük meg hazánkat” – ezzel a címmel tartott sajtótájékoztatót 13 járási polgármester részvételével Manninger Jenő országgyűlési képviselő és Keszthely polgármestere. Ruzsics Ferenc a Megyei Jogú Városok Szövetségének felhívásának kapcsán köszönetet mondott mindazoknak az elöljáróknak, akik csatlakoztak a bevándorlásszervező irodákkal szembeni összefogáshoz.

A Megyei Jogú Városok Szövetsége egy felhívásban kérte fel a kormányt és az önkormányzatokat arra, hogy mint fogalmaztak, lépjenek fel a Soros terv és a bevándorlásszervező Soros szervezetek ellen. A kezdeményezéshez Zalaapáti is csatlakozott. A település polgármestere szerint ez azért fontos számukra, mert a Migration Aid szervezet tavaly oltalmi státuszt kapott menekülteket kívánt nyaraltatni a település szomszédságában.

„Mi nem a menekültek ellen vagyunk, ezt ki is szeretnénk hangsúlyozni, hanem azon szervezők ellen, akik eleve provokációnak szánják mindezeket, és provokatív szándékkal akarnának valamilyen fajta irodákat létrehozni. Ne itt nálunk hozzanak létre, és úgy gondolom, hogy ne Magyarországon hozzanak létre ilyen irodákat, ha létre szeretnének hozni, hanem valahol máshol” - mondta el televíziónknak Vincze Tibor.               

A péntek délelőtti sajtótájékoztatón Ruzsics Ferenc kiemelte, a Keszthelyi járás 33 polgármesterének többsége csatlakozott már a felhíváshoz. Ugyanakkor kérte azokat az önkormányzatokat, ahol még nem született határozat, hogy csatlakozzanak az összefogáshoz. Keszthely képviselőtestülete a csütörtöki ülésen döntött a kezdeményezés aláírásáról.       

Ruzsics Ferenc: „Azért hívtam össze a környékünk, a járásunk polgármestereit, hogy együtt is tudjuk demonstrálni azt, hogy közös a szándék, közös az akarat. Ezt a kormányt megerősítő döntést meghoztuk, tehát a kormány intézkedéseivel egyetértünk, sőt arra kértük fel a kormányunkat, hogy amennyiben kell, akkor jogszabályi keretek között is tartsa mederben ezeket az ügyeket.”      

Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője felhívta a figyelmet arra, ez a kezdeményezés hozzájárul a kormányzat sikeréhez is, hiszen a menekültek kérdése továbbra is aktuális probléma. A miniszteri biztos köszönetet mondott mindazoknak, akik csatlakoztak a felhíváshoz.   

 „Minden olyan lépés fontos, ami a kormányzatot segíti. Ebbe a körbe tartozik az önkormányzati kezdeményezés. Én örülök neki, hogy a keszthelyi járás gyakorlatilag minden önkormányzata támogatta ezt a kezdeményezést, és állást foglaltak ebben” - hangsúlyozta Manninger Jenő. A miniszteri biztos továbbá elmondta, a következő hetekben tárgyalja a parlament a Stop Soros tervezetet, amelyben jogszabály születhet a bevándorlásszervező irodákra vonatkozóan is.

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés