KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-18 18:24
Írók a Sétatéren
Címkék: magyar kultúra napja, Székelyföld, Sétatér, beszélgetés, Fejér György Városi Könyvtár
Keszthely - A 20 éves Székelyföld című kulturális folyóirattal és a Sétatér Kulturális Egyesülettel ismerkedhettek meg az érdeklődők szerdán. A Fejér György Városi Könyvtár a magyar kultúra napja alkalmából szervezett programot, amelyen Szálinger Balázs beszélgetett a folyóirat szerkesztőivel és az egyesület vezetőjével.
Írók a Sétatéren

Az Írók a Sétatéren című rendezvény nem ismeretlen az erdélyi közönség számára, hiszen a Sétatér Kulturális Egyesület az elmúlt években is számos programot szervezett, ahol a kortárs írók, költők mutatkozhattak be. A szervezet most egy pályázatnak köszönhetően hozhatta el a programot Keszthelyre is.

„Három erdélyi barátommal járjuk most kicsit a Dunántúlt. Baján voltunk először, az úgy Dunántúl, hogy innen nézve, most Keszthely és holnap megyünk Lendvára. A Sétatér Egyesület, ez egy kolozsvári, könyveket kiadó kulturális egyesület szervezte a turnét és a Székelyföld folyóirat két szerkesztője, a főszerkesztő és a szerkesztő jött, meg a Sétatér Egyesület vezetője.” - mondta a József Attila-díjas költő, Szálinger Balázs.

A könyvtár olvasótermében tartott kerekasztal beszélgetésen szó esett az erdélyi magyar kortárs írók helyzetéről is. Király Zoltán, a Sétatér egyesület vezetője elmondta, nehéz helyzetben vannak a határon túli irodalmárok, ugyanis a magyar könyvkiadók magas árai miatt nehezen tudják eladni a könyveiket Erdélyben. Lövétei Lázár László a Székelyföld folyóirat múltjába és jelenébe avatta be az érdeklődőket.

„A kezdet kezdetén eleve úgy határozták meg az alapító atyák a folyóirat profilját, hogy ez egy kulturális folyóirat lesz. Volt Erdélyben is rengeteg – értsünk ez alatt hármat vagy négyet vagy ötöt – irodalmi folyóirat, de kulturális folyóirat nem igazán volt a Korunkat leszámítva, amelyiknek a profiljába belefért mindenféle, történelem, néprajz, csángó kérdéssel foglalkozó tanulmányok.” - tájékoztatott a főszerkesztő.

A program résztvevői belelapozhattak a Székelyföld legújabb számaiba, és a Sétatér egyesület által kiadott könyveket is kézbe vehették. A rendezvénnyel a városi könyvtár a magyar kultúra napja előtt tisztelgett.

Regman Karola - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: *
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés