KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-17 16:53
Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása
Címkék: hosszúhétvége, turizmus, idegenforgalom, szálloda, ünnep
Keszthely - Kilenc hosszú hétvége lesz idén, ebből hat négynapos pihenő, karácsonykor pedig ötnapos hétvége lesz. Ez kedvezően befolyásolja a szállodák vendégforgalmát. Már most tapasztalható az előfoglalások növekedése. A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke szerint e téren nagyon bíztatóan indult az év.

Rég volt ilyen kedvező az ünnepnapok alakulása a turizmus szempontjából a szakma szerint. Az egyik keszthelyi  szállodában is külön akciókkal, csomagajánlatokkal készülnek például a március 15-ei és a húsvéti hosszúhétvégére.

„Már most látjuk azt, hogy vannak érdeklődések és van mozgolódás a foglaltság terén is” - a szálloda vezetője azt mondja, hogy az időjárás nagyban befolyásolja a forgalmat, ennek ellenére már most tapasztalják a kiemelt ünnepek iránti érdeklődést. Domonkos Gábor magas foglaltságra számít a hosszúhétvégéken. 

„A turizmusra mindenféleképpen és a szállodára is pozitív hatással vannak a hosszúhétvégék. Az idei év egy szerencsés év, hiszen nem kizárólag a sátoros ünnepekkor vannak három napos, vagy akár hosszabb hétvégék, hanem az egyéb, akár a március 15, május elseje és az év őszi felében is nagyon sok hasonló hétvége található” - nyilatkozta a szálloda vezetője. 

A wellness szállodákban elsősorban a hazai vendégek töltik a hosszúhétvégéket. A gyógyászattal foglalkozó hotelekben - például Hévízen - ilyenkor sok a német, osztrák és orosz vendég. Az április eleji húsvéti hétvége már a kúraidőszakba esik, így várhatóan az ide érkezők több mint fele külföldi lesz.

Könnyid László, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke: „A március 15-ei hétvége lesz az első a sorban, amelyre már most van egy előfoglalási hajlandóság, mivel azonban a szállodás szakma szempontjából hátrányos módon nagyon közel esik hozzá a Húsvét, április legelején – jelenleg azt látjuk, hogy a Húsvét tűnik a befutónak és arra nagyobb az érdeklődés. Ennek az elsődleges magyarázata, hogy a nagypéntek az idei esztendőtől munkaszüneti nap, így egy éjszakával többet fog tudni foglalni a belföldi közönség és ezért ide irányul egy nagyobb vendégsereg.” 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke hozzátette, hogy  nagyobb előfoglalási hajlandóságot tapasztalnak. A magyar vendég korábban 30-45 nappal a tervezett pihenés előtt foglalt, ez most már közelíti a 90 napot. Kiemelte: szükség van kiegészítő programokra és ajánlatokra. A vendégek számára ezért gyerek animációt és koncerteket is kínálnak a szállodák. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Hévíz - Vadnyúl és tokhal - 13 séf főzött Hévízen 2018-04-17 13:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés