KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-16 15:50
2018-ban is Világjáró
Címkék: Világjáró klub, előadás, peru, programajánló
Keszthely - Távoli világokat és hazai értékeket is bemutatnak a Világjáró klub előadásai a Balaton Színházban. A klub idei első előadója Nagy Péter volt, aki a titokzatos Peruról és a Húsvét-szigetekről mesélt az érdeklődőknek. Március végéig még három előadást hallhat a közönség a Simándy teremben.

Távoli világokat és hazai értékeket is bemutatnak a Világjáró klub előadásai a Balaton Színházban. A klub idei első előadója Nagy Péter volt, aki a titokzatos Peruról és a Húsvét-szigetekről mesélt az érdeklődőknek. Március végéig még három előadást hallhat a közönség a Simándy teremben.

„Nagyon-nagyon szeretem a világot, szeretek újat látni, városokat, múzeumokat. Műgyűjtő is vagyok, és akármilyen városba megyek, mindenhol a múzeumot szeretem megnézni. Ezért szeretek, és ez egy óriási élmény még így is. Nem olyan, mint amikor az ember ott van, és lát egy római kori mozaikot, de azért ez is ad valamit, úgyhogy nagyon jó, hogy van ez a klub.” - mondta egy rendszeres résztvevő, Dr. Bekő Lajos.

A Világjáró klubban hétfőn Nagy Péter mesélt az érdeklődőknek a Húsvét-szigetekről és Peruról. Az író és világutazó idegenvezetőként tevékenykedik, szabadidejében pedig a saját bakancslistáján lévő helyeket látogatja meg. Dél-Amerikai kirándulása nagyon nagy élményt jelentett számára, hiszen már az úti cél kiválasztásának módja is különleges volt.

„Ez úgy indult, hogy volt egy gyerekkori álmom. Azt találtam ki, hogy majd egyszer, hogyha lesz pénzem, hogyha lesz elég szabadidőm, akkor akarok egy olyat csinálni, hogy bekötöm a szememet, és fogok egy dartsot és csukott szemmel beledobom a térképbe. Sikerült ezt tavaly megvalósítani, és a világ legtávolabbi pontján landolt, a Csendes-óceán közepén. Úgyhogy végül is így jutottunk el a legjobb barátommal a Húsvét-szigetre, mert akkor mát meg kellett valósítani, akármilyen messze volt.” - tájékoztatott az író, világutazó és idegenvezető.

A színes és szemet gyönyörködtető előadás nagy élményt jelentett a résztvevők számára. A következő negyedévben még három előadással várják az érdeklődőket a klubba, ezeket Osvald Bálint, a Balaton Színház igazgatóhelyettese ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

„Február 5-én Tóth Zsolt Marcell természetfilmes a Dunavirág mentőakció című természetfilmjét hozza el ide nekünk. Ez a dunai kérész életéről szól majd ez a film. Március 5-én a Sárga ruhás lány, azaz Harmincz Rita érkezik. Bepillantás Indonéziába címmel fog előadást tartani, illetve könyvbemutató is lesz. Végül a negyedévet március 19-én Üzbegisztán című előadásával Gyuricza László egyetemi docens fogja zárni.” - hívta fel a figyelmet az igazgatóhelyettes.

A Világjáró klub programjai továbbra is ingyenesek. A Simándy teremben tartott előadásokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV                

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázötvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Alsónemesapáti - Letették az M76-os út alapkövét 2018-02-23 17:11
Keszthely - Figyelemfelhívás a Magyar Parasport Napján 2018-02-23 15:08
Keszthely - Gyurcsány Ferenc Keszthelyen 2018-02-23 09:46
Keszthely - Hetente fog lakossági fórumot tartani a Jobbik 2018-02-22 15:55
Keszthely - 1+1 százalék: a vállalkozók is felajánlhatják 2018-02-22 15:28
Keszthely - Útkeresők, útvesztők 2018-02-22 14:49
Zalaszántó - Újévet köszöntöttek 2018-02-22 09:11
Vonyarcvashegy - Vo-Va Art kiállítás 2018-02-22 09:01
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés