KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-16 15:38
Forralt bort főztek a vasúton
Címkék: forralt bor, verseny, vasútállomés, MÁV
Keszthely - Négy csapat részvételével zajlott a MÁV Keszthelyi Állomásfőnökségének idei forralt bor főző versenye. A rendezvényen nem csak az állomás dolgozói, hanem a partnervállalatok munkatársai is részt vettek. A szervezők szeretnének hagyományt teremteni a versenyből, hiszen ilyen program még nincs Keszthelyen.

Ezúttal nem gulyás, hanem forralt bor rotyogott a bográcsokban. A vasúti sínek menték szokatlan látványt nyújtott a négy csapat, akik nem a vonatokra, hanem a borok megfelelő fűszerezésére figyeltek. A Keszthelyi Állomásfőnökség immár harmadik alkalommal szervezte meg a közösségi programot, ahol a vasúti dolgozók mellett a partner vállalatok is rendszeresen részt vesznek. Az ÉNYKK csapata egy különleges recepttel készült az idén.

„A miénk az egy speciális fűszerkeverék, amit egy hársfatea alapon fogunk kiereszteni az aromákat. Ezt fogjuk majd vörös borral, mézzel, naranccsal ízesíteni. Reméljük, hogy ez lesz a nyerő.” - mondta Tóth Csaba, az Északnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. keszthelyi üzemének vezetője.

A forralt bor főző verseny ötlete Tapolcáról származik, a Veszprém megyei városban már évek óta nagy érdeklődésre tart számot a program. A keszthelyi vasútállomás vezetése és dolgozói szeretnének hagyományt teremteni a programból, amelynek egyik fontos célja a közös együttlét és a csapatépítés.

„Immár harmadik alkalommal kerül megrendezésre ez a forralt bor főző verseny itt a vasútállomás területén. Az ötlet az volt, hogy kicsit a vasútállomással kapcsolatban lévő intézményekkel, más vállalatokkal felvegyük a kapcsolatot és egy ilyen jó hangulatú, közös forralt borozás legyen belőle. Idén négy csapat indult a megmérettetésen, a szakmai zsűri úgy, mint az előző két alkalommal, neves borlovagrendeknek a tagjai, vezetői.” - tájékoztatott Koponics János, a MÁV Keszthelyi Állomásfőnökségének állomásfőnöke.

A bíráknak mindössze négy produktumot kellett megkóstolniuk, de elmondásuk szerint nem volt könnyű dolguk, hiszen mindegyik ital nagyon jól sikerült. Szabó István, a zsűri elnöke kiemelte, a fűszerekkel lehet javítani egy alapbor minőségén, az igazán jó forralt borhoz azonban jó alapbor kell. A Da Bibere Borlovagrend ceremóniamestere a bírálat szempontjaiba is beavatott.

„Megfelelő hőfokon hozzák, . Ahogy a boroknál érvényesül általában az alkohol-sav-cukor arány, ez a forralt boroknál egy kicsit más hangnemben érvényesül, de ugyanúgy nagyon kell vigyázni, hogy az alapvető fogyasztási értékeket megtartsák, és tényleg hangulatos, finom borok legyenek.” - emelte ki a zsűri elnöke.

A programon idén is minden résztvevő nagyon jól érezte magát. A szervezők kiemelték, remélik, hogy évről-évre egyre bővül a résztvevők száma, és sikerül a rendezvényből hagyományt teremteni Keszthelyen.

Regman Karola - Keszthelyi TV                      

                  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszáznégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés