KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-11 09:35
A családokat támogatja ősztől a Nő-Köz-Pont
Címkék: munkahely, munkavállalók, nők, pályázat, támogatás
Keszthely - A családbarát közgondolkodás elterjesztésében nagy szerepet vállal az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A családok védelme, jólétének erősítése érdekében felhívást tett közzé „A nők a családban és a munkahelyen „címmel. A projektre konzorciumban pályázott az önkormányzat és jelentős, 200 millió Ft összeget nyert. A témáról, felhasználhatóságról tartottak tegnap sajtótájékoztatót.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma elkötelezett a családbarát közgondolodás elterjesztésében. Fontosnak tartja ,hogy a családok védelme és jólétének erősítése az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, az egyházak, a nmédiaszolgáltatók és a gazdasági élet szereplőinek egyaránt feladata. A megvalósítás érdekében felhívást tett közzé EFOT.1.2.9.-17 "A nők a családban és a munkahelyen" címen, melyen a Keszthelyi Városfejlesztő Nonprofit Kft., a Goldmark Károly Művelődési Központ, a keszthelyi Család- és Gyermekjóléti Központ és a Fiatal Családosok Klubjának Egyesülete közösen pályázott és nyert 200 millió forintot. A projekt során a megvalósítandó Nő-Köz-Pont céljáról, feladatairól tartott sajtótájékoztatón Nagy Bálint, a város alpolgármestere elmondta, hogy fontosnak tartják a térségben élő nők családi és társadalmi, munkaerő-piaci szerepének elősegítését, azok összhangban való működtetését, az atipikus munkavégzés népszerűsítését.

Kiemelt feladatként kell tekinteni a nők és a családok helyzetének javítását és a munkavállalók és a munkáltatók együttműködését, ehhez nyújt segítséget a projekt - mondta Manninger Jenő országgyűlési képviselő, miniszteri biztos.

Az ősszel induló központ feladata lesz olyan helyi hálózat létrehozása, amely beazonosítja, nyilvántartja, közvetíti a nők és a hozzájuk kapcsolódó családi környezet számára a térségben elérhető szolgáltatásokat. A megvalósítás során az információk áramlása, a szolgáltatások elérhetősége, biztosítása kerül előtérbe. Az együttműködések során a helyi erőforrásokra és a helyi igényekre fognak támaszkodni. Elérhetőek lesznek a formális és nem formális képzések is.

A három éves pályázat célja ,hogy Keszthelyen a nők és a családok támogatása területén jelentős, minden érintett számára hasznos és sikeres eredményeket tudjanak felmutatni.

Hegedüs Éva -Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáznegyvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés