KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-10 16:23
A legmodernebb eszközökkel képezhetik Keszthelyen az elektrotechnikai szakembereket
Címkék: Asbóth, tanterem, villamosipari, szakképzés
Keszthely - Országosan egyedülálló, világszínvonalú villamosipari tantermeket építettek ki az Asbóth Sándor Szakgimnáziumban. A három intelligens rendszerű helységet az intézmény egy multinacionális céggel közösen, mintegy 50 millió forintból valósította meg. A mai átadóünnepségen elhangzott, hogy a szakképzés mellett a nemzetközi Euroskills és Worldskills tanulmányi versenyekre is kiváló felkészülési lehetőség nyílt Keszthelyen.

Már ipari vezérlőket is programoznak a diákok az új tanteremben. Ez is egy olyan terület, melyet a fejlesztésnek köszönhetően tudnak oktatni az intézményben. A tanulók úgy látják, sok lehetőséget kínál számukra a fejlesztésnek köszönhetően kibővült villamosipari képzés.

„Nagyon sok új dolgot ad számomra, mert nem sok ember ismeri még ezt az országban, tehát egyedülálló képzés szinte itt a környéken, tehát nagyon sok lehetőséget nyújt” - nyilatkozta Vajda Tamás, az iskola tanulója. 

Az Asbóth iskola számos versenysikert tudhat magáénak, különösen a szépségápolás területén. Ennek a fejlesztésnek köszönhetően az elektrotechnikában is nemzetközi sikereket érhetnek el – emelte ki Csótár András iskolaigaigazgató: „Ez az európai szintű és már a jövőbe mutató technikákat alkalmazó fejlesztés megsegít minket abban, hozzásegít minket ahhoz, hogy a villanyszerelés és az erősáramú elektrotechnikus képzésünkkel is ott lehessünk az ország abszolút szűk élmezőnyében, illetve kijuthassunk a nemzetközi versenyzés színtereire.” 

A tantermek túlmutatnak a tantárgyi követelményeken – emelte ki beszédében a szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkár. Pölöskei Gáborné kihangsúlyozta, a nemzetközi versenyfelkészüléseken túl az aktuális munkaerő piaci igényeket tudja kiszolgálni a teremegyüttes. 

„Itt megtanulják azokat a technikákat, technológiákat, amit már a valós életben közvetlenül a termelésben tudnak akkor alkalmazni, meggyorsítja gyakorlatilag a termelésbe való belépését a végzősöknek” - nyilatkozta televíziónknak a helyettes államtitkár. 

Az iskola a Legrand Zrt-vel közösen valósította meg a közel 50 millió forintos beruházást. Az országosan egyedülálló tantermek mind összeköttetésben vannak. Az intelligens eszközök révén világszínvonalú berendezéseken tanulhatnak a diákok.

Károlyi László, vezérigazgató: „Az okos megoldásokban, mondjuk az épület okos megoldások 70 százalékát a KNX rendszer képzi. Ez nem egy gyártó, ez egy szabvány és nagyon sok gyártó ennek megfelelően fejleszti és építi a technológiáit, mi is ezeket a megoldásokat hoztuk ide, sőt van olyan rendszer, ami idén fog kijönni és ezt frissíteni fogjuk, tehát mindig a legfrissebb és leghasználhatóbb tudást lehessen megszerezni.”

A térségben élő, mintegy 40 ezer ember számára így ugyanolyan szintű oktatást tudnak nyújtani, mint a megyei jogú városokban – hangsúlyozta Manninger Jenő.  A megye fejlesztési biztosa szerint ez egy jó példa arra, hogy a nagy cégek hogyan segítik az oktatást: „Közép és hosszú távú befektetés az oktatás, tehát ezekhez jó cégek kellenek. Azt gondolom, hogy a diákok, akik bejönnek egy ilyen terembe, azok szívesen fogják választani ezt a szakmát, mert látszik, hogy együtt haladnak a korral és megtalálják a számításukat.” 

A három új tanteremben az oktatáson és a versenyfelkészítésen kívül szakmai tréningeket is lehet tartani, melyek a már végzett szakemberek továbbképzését segíthetik elő. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhúszonhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Busz, étel, ágy - logisztika a Helikonon 2018-04-21 10:17
Gyenesdiás - Natura 2000 területfenntartási terv 2018-04-20 11:22
Keszthely - Több mint 700 produkció a Helikonon 2018-04-19 18:19
Vonyarcvashegy - Zengett az ének 2018-04-19 18:12
Keszthely - Felgyúlt a helikoni láng 2018-04-19 16:16
Keszthely - Ikonokkal mutatkoztak be Keszthelyen 2018-04-19 12:57
Keszthely - Tisztább lakókörnyezetért 2018-04-19 12:51
Keszthely - Elektromos ingerrel a remegés ellen 2018-04-17 14:50
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés