KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2018-01-02 14:43
Most is vigyáztak ránk
Címkék: Szilveszter, Újév, szolgálat, rendőr, tűzoltó, mentő
Keszthely - Szolgálatot teljesítő tűzoltókat, rendőröket és mentőket köszöntött az év utolsó óráiban a város polgármestere. Ruzsics Ferenc rajtuk keresztül is megköszönte mindazok munkáját, akik ilyenkor is azért tesznek, hogy mások biztonságát, egészségét óvják. Szilveszterkor különösen a rendőröknek és a mentőknek növekszik meg a vonulása, különösen az ittas emberek adnak sok munkát az egyenruhásoknak.

A Keszthelyi Katasztrófavédelmi Kirendeltség 14 szolgálatot teljesítő tűzoltóját köszöntötte a város polgármestere. Az A jelű csoportra jutott idén a szilveszteri szolgálat. Az elmúlt években szinte mindig volt olyan káresemény, ahova vonulni kellett a lánglovagoknak, de ezek általában nem igényeltek beavatkozást. Természetesen számukra ez ugyanolyan munkanap, mint a többi, de megpróbálják a tűzoltók színesíteni az év utolsó napját.

"Nyilván a kollégák megpróbálják ezt a napot valahogy picikét máshogy megünnepelni, úgyhogy hátul már a sütőben készül a malacpecsenye vacsorára, nyilván ezt csak abban az esetben tudják elfogyasztani, hogyha nem kell vonulniuk" - nyilatkozta Angyal Péter, tűzoltósági felügyelő.

A Keszthelyi Rendőrkapitányságon csak kis létszámban fogadták Ruzsics Ferencet, több járőr is a terepen volt. Ez az éjszaka mindig eseménydús, a csendháborítás mellett nem ritkák az erőszakos cselekmények, de a bódult személyek is sok munkát adnak a rendőröknek.

"Megerősített szolgálat van Keszthely város illetékességi területén Szilveszter éjszaka. Nagyjából azt lehet mondani, mint egy nyári, idegenforgalmi zsúfolt időszaknak megfelelő rendőri létszám teljesít ilyenkor szolgálatot" - tudtuk meg Nyolcas Bélától, a Keszthelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának vezetőjétől.

A keszthelyi mentőállomáson sem tudták teljes létszámmal fogadni a köszöntést. Már kora este megkezdődtek a riasztások. Egy esetkocsival és egy mentőgépkocsival, összesen öt dolgozó teljesített szolgálatot. Akár 40 százalékkal is megnőhet ilyenkor a vonulások száma.

Zombory József, vezető mentőtiszt: " Általánosságban elmondható, hogy Szilveszter, illetve Újév napján jelentősen több riasztást kapunk, mint egy hétközi, vagy hétvégi napon. Legtöbbször háztartási-, közlekedési balesethez, belgyógyászati panaszokhoz, illetve alkohol okozta rosszulléthez riasztanak minket."

Bőven kellett ajándékcsomaggal készülni a polgármesternek. Sok egyenruhás teljesít ilyenkor szolgálatot. 

"És itt mondok hálás szívvel köszönetet mindazokhoz, akikhez ezen az estén nem tudtam eljutni. itt gondolok az összes szolgálattevő gyógyszerészre, gyógyszertárosra, orvosra, ápolónőre, gondozónőkre és mindazokra, akik ma is azért vannak, hogy mi jobban érezhessük magunkat és biztonságban érezhessük magunkat" - nyilatkozta Ruzsics Ferenc.  

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáztíz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés