KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-20 16:30
Nagy sikert aratott Záborszky Péter karácsonyi koncertje
Címkék: Záborszky Péter, koncert, orgona, ének, Karácsony
Keszthely - Ismét nagysikerű karácsonyi koncertet adott a Balaton Színházban Záborszky Péter. A fiatal keszthelyi muzsikus ezúttal is orgonajátékkal és énekkel örvendeztette meg közönségét. A klasszikus karácsonyi művek mellett több újdonsággal is szolgált a jelenleg Londonban tanuló zenész.

Johann Sebastian Bach műveivel kezdte keszthelyi koncertjét Záborszky Péter. Az orgonista egy év után tért vissza arra a színpadra, melyet az otthonának tart. A Vajda János Gimnázium tanulójaként itt lépett először nagyközönség elé.

"Olyan mintha hazajönnék és készülni a karácsonyi koncertre...valakinek a város feldíszítése, valakinek az adventi kalendárium megvétele, van akinek a karácsonyi daloknak hallgatása jelenti a karácsonyra való hangolódást, de nekem valahogy ez a koncert indítja be a karácsonyi feelinget minden évben” - nyilatkozta a muzsikus. 

A karácsonyi koncerteknek nagyon meghatározott a műválasztása. Péter azonban igyekszik mindig újat mutatni a keszthelyi közönségének, így csak azokat a darabokat játszotta, vagy énekelte el ismét, amikről tudja, hogy elvárja a közönség. A koncerten Müller Ilona zongorán, míg Tóthné Kovács Katalin hegedűn működött közre. Záborszky Péter jelenleg Londonban végzi zenei tanulmányait. Azt mondja, egy inspiráló, nemzetközi közegben van, ahol folyamatosan tud fejlődni. Még bő másfél év van hátra a zeneakadémiából, utána szeretné itthon folytatni életet a fiatal zenész.

„Az biztos, hogy befejezem kint az iskolát és majd a művészdiplomámmal megpróbálok elhelyezkedni, értem ezt szerepválogatások mind opera, mind musical irányába különböző castingokon való részvétel. Illetva pont azért, hogy a másik út is nyitva maradjon számomra , ezért most megcsináltam pótlólag kémia emelt szintű érettségit is, hogy vissza tudjak menni az orvosi képzésre” - mondta Záborszky. 

A karácsonyi koncert nagy sikert aratott a közönség körében. A Balaton Színház a jövőben is örömmel látja Záborszky Pétert. Az álló vastapssal zárult koncertet ingyen látogathatta meg a közönség.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáztizenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés