KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-18 16:47
Akik önzetlenül tesznek a városért
Címkék: Civil Karácsony, Szeretet-díj, Advent
Keszthely - Immár 18 személy, illetve szervezet érdemelte ki a Szeretet-díjat Keszthelyen. A helyi civil szervezetek összefogásával életre hívott Civil Karácsonyon idén négy személy vette át az elismerést. A díj célja, hogy olyanok is kitüntetésben részesüljenek, akik sokat tesznek a közért, mégsem kapnak más egyéb hivatalos kitüntetést.

2013 és 2016 között 14 személy, illetve szervezet érdemelte ki a Szeretet-díjat. Őket külön köszöntötték és hívták a színpad elé a Civil Karácsonyon. A helyi civilszervezetek és magánszemélyek alkotta közösség célja, hogy kifejezzék, nem csak egy éven át, hanem folyamatosan kitart a szeretetük azok iránt, akik a városért tesznek. Az idén négy díjat ítéltek oda: elsőként Hansjörg Surber és felesége vehette át az elismerést. A svájci házaspár 2012-ben nyitotta meg a zeneautomata kiállítását és ők hívták életre a nagysikerű Verklifesztivált.

Mi nyolc, hamarosan kilenc éve élünk itt. Természetesen nem gondoltuk, hogy egy ilyen elismerést kapunk. Nagyon örülünk neki és annak, hogy a múzeum ás a verklifesztivál iránt egyre nagyon az érdeklődés. Szeretünk itt élni – fejtett ki a díjazott.

A keszthelyi társadalmi és kulturális életben kifejtettet magas szintű tevékenysége révén is kiérdemelte a Szeretet-díjat Cséby Géza. Az irodalmár közel harminc évig vezette a Goldmark Károly Művelődési Központot és a Balaton Színházat.

Kardos József szintén ismert közéleti szereplője a városnak. Méltatásában elhangzott, hogy önzetlenül tesz a városért irodalmi és történelmi témájú előadásaival, beszédeivel, fellépéseivel.

Igazi lokálpatriótaként méltatták Gelencsér Józsefet. Az agrártudományi egyetem egykori főtitkára számos területen tevékenykedik ma is, elkötelezett kutatója Keszthely épített örökségének és Csik Ferencnek is.  A Horváth Tihamér, keszthelyi vállalkozó ötletére elindult Szeretet-díjakat helyi civil szervezetek képviselői javasolják és ítélik oda.

„Én azt hiszem, ennek létjogosultsága van és jól esik azoknak az embereknek, akik nagy része más egyéb hivatalos kitüntetést nem nagyon kapott, viszont mindegyikünknek mosolyra szalad a szája, vagy nagy tisztelettel gondolunk rájuk, mert olyan sokat tesznek a közért” - nyilatkozta Bubla Zoltán, a Keszthelyi Turisztikai Egyesület elnöke. 

A rendezvényen hirdették ki az adventi díszítőverseny eredményét. A Nők a Balatonért Egyesület felhívására nem csak intézményeket és üzleteket, hanem családi házakat is neveztek. A legjobbakat különféle ajándékokkal ismerték el. A Civil Karácsonyon kis műsorral is köszöntötték a közönséget, a Szeretet-díjas Hansjörg Surber verkli muzsikája mellett Bereczky Szilárd mondott mesét a színpadon.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáznegyvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés