KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-14 16:24
300 milliós forrás jut a térség vidékfejlesztésére
Címkék: leader, vidékfejlesztés, pályázat, helyi termék
Zalaapáti - Helyi termékek előállítására, azok piacra jutására, rendezvényekre és marketing célokra is lehet pályázni jövő évtől a Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület pályázati kiírásán. A 300 millió forintos forrásra őstermelők, vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek is pályázhatnak. Az egyesület elnöksége mérföldkőnek nevezte azt a lehetőséget a szerdai elnökségi ülés előtt rendezett sajtótájékoztatón.

Kecskesajt, füstöltáru, savanyúságok – csak néhány azok közül a helyi termékek közül, amiknek az előállítását és piacra jutását is segíthetik a jövő év elejétől induló LEADER pályázatok. A Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület kiírásában jelentős forráshoz juthat a közösség 23 települése. A vidékfejlesztésre fordítható pályázati lehetőségekről szerdán számolt be a LEADER egyesület elnöksége. A 300 millió forintos keretösszegről Gál Lajos, alelnök elmondta, nagy lehetőséget kap a térség a helyi termékek és a turizmus erősítésére is. 

„Nagyon fontos olyan tekintetben, hogy az összes pályázatnak érintenie kell a helyi terméket és egészséges terméket és erre vonatkozóan szeretnénk felzárkóztatni a térséget abban, hogy minél több olyan termék kerüljön előállításra, ami aztán később koordinatíve lehetőséget biztosít egy térségi kosár megteremtésére és nagyon fontos szerepe lesz majd a piacoknak, mint átvevő pontoknak a jövőben” - nyilatkozta Gál Lajos. 

A Hévíz-Balaton-Zalai Dombhátak LEADER Egyesület által kiírt pályázatokat hat témakörben jelenítik meg január elejétől. Őstermelők, vállalkozások, önkormányzatok, civil szervezetek is pályázhatnak. A helyi termékek előállítása mellett rendezvényekre és marketingre is lehet forrást igényelni. A kiírások folyamatosan jelennek meg az egyesület és a települések honlapjain. A LEADER közösség székhelytelepülése nevében Vincze Tibor polgármester elmondta, hogy a két éve újjászervezett közösség tagjainak nagy lehetőséget nyújt ez a forrás.

„Önkormányzatunk mindenféleképpen szeretné segíteni a civil szervezeteket és az agrárvállalkozásokat, de természetesen egy-egy rendezvénynek a létrehozása, megszervezése érdekében saját magunk is fogunk pályázni” - mondta el a településvezető. 

A Leader akciócsoport jövőképe, hogy a pályázati támogatásoknak köszönhetően a mezőgazdasági termelői kör megduplázódik és a helyi vendéglátásban stabilan megjelennek az egészséges helyi termékekből előállított fogások.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * negyvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés