KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-13 17:24
Festmények modern környezetben
Címkék: képzőművészet, kiállítás, biliárdszalon, ReBiK Képzőművészeti Társulat
Keszthely - Különleges helyszínen, egy keszthelyi biliárdszalonban nyílt állandó képzőművészeti kiállítás ma délelőtt. A kortárs művészek festményei Sopronból érkeztek Keszthelyre, és a ReBiK Art Képzőművészeti Társulat jóvoltából láthatja őket a nagyközönség.

Balatoni táj, utcarészletek és csendéletek is megelevenednek a kortárs magyar festők alkotásain. A festményeket Regényi Attila kezdte gyűjteni 47 évvel ezelőtt, és az elmúlt közel fél évszázadban gyűjteményét rendszeresen kiállította. A képek először a soproni Domonkos Rendházban, majd az egyik szállodában kaptak helyet. A szálloda felújítása miatt azonban a tárlatot el kellett költöztetni.

„Itt Keszthelyen próbálkoztunk, és majdnem kétségbeesve keresgéltünk helyet, hogy ne raktárban legyen. Akkor kaptuk meg ezt a helyiséget, aminek nagyon örültünk , és a házigazdák segítségének, hogy befogadtak minket és a lábatlankodásunkat elviselik.” - mondta a ReBiK Art Képzőművészeti Társulat alapítója.

A festmények kezdetben csere vagy vásárlás útján kerültek a gyűjtő birtokába, ma azonban számos alkotó vagy annak családja ajánlja fel képeit kiállítás céljára. Keszthelyen 45 kép kapott helyet, a gyűjteményben azonban még több alkotás vár kiállításra, vélhetően ezeket is láthatja a jövőben a közönség. Szepes Péter festőművész is a kiállítók egyike, aki üdvözölte a helyszínválasztást.

„Igen jónak tartom ezt a kezdeményezést. Először meglepődtem, mikor felkérést kaptam erre, de utána, körültekintve itt, biliárdasztalok és a darts, egész jól megférnek a képek is itt. Természetesen a fiatalok, ha bejönnek, nem ezért jönnek be, hogy képeket nézzenek, de mikor meglátják, azért csak megakad a szemük rajta.” - emelte ki a festőművész.

A festmények gyűjtése és bemutatása mellett a társulat egy Európai Művészeti Zseblexikon megszerkesztését is magára vállalta. A kötetben helyet kapnak a régi és a kortárs festőművészek is, a lista pedig még ma is bővül. A lexikonból már több kötet is napvilágot látott, de még várják a kortárs festők jelentkezését egy újabb könyv kiadásához.       

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszázhúszonnyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Keszthely - Árvíz, belvíz: egyelőre nincs veszély 2018-03-14 14:56
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés