KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-12 16:18
Adventi mese napközi
Címkék: advent, mese, napközi, Illésné Major Julianna, Szabó Zsolt Szilveszter, Művelődési Ház, Alsópáhok
Alsópáhok - Hetedik alkalommal tartottak Adventi mese napközit az alsópáhoki Művelődési Házban péntek délután. A közelmúlt és régmúlt téli esték hangulatát elevenítették fel népmesékkel, műmesékkel, tündérmesékkel felnőttek kicsiknek és nagyoknak. A bensőséges időutazáson több mint ötvenen vettek részt.

Könyvtárosok, pedagógusok, televíziósok és más közéleti szereplők foglalják el évről évre a gyermekek által körbeült fotelt, hogy legkedvesebb meséikkel idézzék vissza a régi idők hangulatát és hagyományait. A péntek délutáni foglalkozás sokakat becsalt az alsópáhoki Művelődési Házba. „Nagyon tetszett ez a napközis mesedélután, most vagyok itt először.” – számol be lelkesen Gérczei Sára 3. osztályos kisdiák. „Kaptam télapóra egy Vig Balázs könyvet, a Három bajusz gazdát keres, most azt olvasgatom. A tévében pedig magyar népmeséket szoktam nézni, meg egyéb kis gyerekmeséket.”

Sokan ismerik Illésné Major Juliannát, aki a vonyarcvashegyi Művelődési Házat és Könyvtárat igazgatja, szabadidejében pedig képzőművészettel foglalkozik. De azt már talán kevesebben, hogy gitárral kísért saját meséket ír és ad elő. Hovatovább olykor még egy kis bábjátékkal is fűszerezi történeteit. „Legjobb báb mögé bújni, ha az ember nem akar zavarba jönni kritikus gyermekfülek előtt. Mert a gyerekek a legnagyobb kritikusok. De nagy örömömre szolgált, hogy figyelmesen és együttműködve hallgatták végig ezt a kis mesét. Ez egy gyűjtemény egy darabja, folytatása következik. Ezek dalokkal, főként népdalokkal kiegészített mesék.”

A házigazda művelődési ház vezetője, Szabó Zsolt Szilveszter is megörvendeztette a fiatal közönséget egy szép mesével. Rajta kívül még hat felnőtt hozta el legkedvesebb történetét, akik közül hárman először vettek részt az alsópáhoki rendezvényen, amely idén mesebeli számhoz ért, ugyanis hetedik alkalommal tartották meg. „Összességében nagyon jól érezték magukat a gyerkőcök és a mesélők is. Voltak, akik először ültek a fotelünkbe, és kicsit jobban izgultak, de biztattuk őket tapssal, szeretettel, amely áradt feléjük a gyerkőcök részéről. Akik pedig sokadszorra jártak nálunk és rutinosak ebben, könnyedén vették az akadályt. Nagyon jó hangulatban telt a délután.”

Az Adventi mese napközi Alsópáhokon bizonyított, hogy van igény a közös olvasásra, mesehallgatásra, így nem kérdés, hogy jövőre is várják a lelkes gyermekközönséget és a felnőtt előadókat egyaránt egy hangulatos délután eltöltésére az ünnepvárás idején.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió Az Adventi mese napköziről bővebb összeállítással jelentkezik a december 26-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * húszonöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés