KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-06 22:11
Boldogság
Címkék: Rékasi Károly, Pikali Gerda, József Attila Színház, Eric Assous, vígjáték, Balaton Színház, Keszthely
Keszthely - Kétszereplős darabbal indult a Balaton Színház idei felnőtt bérletsorozata. A közönség hosszú idő után most először láthatta újra színpadon Rékasi Károlyt, aki Pikali Gerdával játszott Keszthelyen. A nagy érdeklődésre való tekintettel egy harmadik, bérleten kívüli előadást is tartottak a budapesti József Attila Színház kiválóságai.

Louise meséket ír, hat éve elvált, egyedül él, szeret olvasni és rengeteg hobbija van. Alexandre éttermet vezet, csak a munkának él, semmi más nem köti le a figyelmét. Nem mellesleg három gyermek édesapja és válófélben van. Nagyon különbözőek, mégis nagyon egymáshoz valók. Kapcsolatuk viharosan indul és viharosan is folytatódik. Az egyik az elköteleződéstől, a másik a magánytól fél, mégis közösen próbálnak gyógyírt találni korábbi sérelmeikre és fájdalmaikra. „Minthogyha egy lakásnak a falát kiszednénk, és bepillantást láthatnának a nézők egy pár életébe.” – magyarázza a darab koncepcióját Pikali Gerda. „Próbálunk minél természetesebben játszani, és egymásból egymásra figyelve továbbmenni a történetben. Bárkivel megtörténhet persze. Mi is újrakezdők vagyunk, és azt tudom mondani, hogy az öt év alatt mi is megküzdöttünk egymásért, tehát semmit nem adnak ingyen. Sok nehézség, sok boldog pillanattal fűszerezve a kapcsolatunkat, de azt tudom mondani, hogy megérte.

Szerelem plusz párkapcsolat bonyolult egyenlet. A félelem a magánytól lehet-e vajon jó tanácsadó? A korral toleránsabbak leszünk, vagy inkább csökönyösebbek? Elmúlt szerelmeink gazdagabbá tesznek, vagy béklyót jelentenek? Ezekre keresi a darab a választ, mely csupán két szereplő játékára épít. Rékasi Károly azt mondja, több tényező függvénye, hogy két személy egy estén át le tudja-e kötni a nézők figyelmét. „Csudálatosan jól szerkesztett és nagyon jól megírt darab, ez az egyik része talán a magyarázatnak erre. A másik része pedig az, hogy egy ugyancsak kiválóan embert ismerő rendezőt találtunk meg ehhez a produkcióhoz Verebes István személyében, aki annyira emberi, annyira erős, annyira –egyébként hétköznapi és talán ezért nagyon könnyen a nézők felé áradó– emberi pillanatokkal rakta tele az előadást, amit nekünk nagyon nagy élvezet a színpadon megcsinálni, megélni.”

Az ifjúsági bérletsorozat a budaörsi Múzsák Társulat A muzsika hangja című musicalével indul, a felnőttek pedig december 12-én és 13-án William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát láthatják a veszprémi Pannon Várszínház előadásában.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Boldogság című vígjátékról bővebb összeállítással jelentkezik a december 19-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázötvenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés