KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-06 16:45
DK: Bérkompenzáció kell a közszférában
Címkék: Demokratikus Kolalíció, sajtótájékoztató, bérkompenzáció
Keszthely - "Anyagi megbecsülésre és a túlterheltség megszűntetésére lenne szükség a közszférában" – hangzott el a Demokratikus Koalíció sajtótájékoztatóján kedden. Kovács Viktória, a DK önkormányzati képviselője és Nagy Zoltán, a párt megyei közgyűlési tagja a köztisztviselői bérkompenzáció fontosságát hangsúlyozta. Kiemelték, a béremelések elmaradása elsorvaszthatja a kistelepülések önkormányzatainak munkáját.

Nagy Zoltán kiemelte, 2018 januárjában a közalkalmazottak országos sztrájkra készülnek, hogy felhívják a figyelmet az elmaradt bérkompenzációra. A politikus rámutatott, ha a kormány nem tesz semmit az ügy rendezésének érdekében, az komoly problémákat vethet fel a kistelepülések önkormányzatainak életében.

„Hogyha a bérkompenzáció, a béremelésük elmarad, akkor ez egyenesen arányos azzal, hogy munkahelyek szűnnek meg, és hova jutunk akkor így, üres önkormányzatok, üres hivatalok várják majd a kistelepülésen élőket. Azt gondoljuk, hogy a feleslegesen elköltött Nemzeti Konzultációra, stadionépítésre és a klientúraépítésre elköltött milliárdokból bőven lehetett volna rendezni a közalkalmazotti és köztisztviselői szférában a bérkompenzációt.” - mondta a DK megyei kötgyűlési tagja.

2017-ben Keszthelyen a testület 10%--os béremelést hagyott jóvá egy év időtartamra. Kovács Viktória hozzátette: a november 30-i testületi ülésen döntés született a jogi ügyintézői munkakör megszüntetéséről, ami a politikus szerint több problémát is felvet.

„Ezáltal helyettesítésekkel tudják csak ezt megoldani, viszont a jegyzőnő is elmondta a válaszában, nem tudja garantálni, hogy ugyanilyen színvonalon folyik majd a munka. Akkor fordítsuk le magyarra, ez azt jelenti, hogy olyan határozatok fognak születni vélhetően – reméljük, hogy nem, de magában hordozza az esélyét – aminek következtében jogilag kifogásolható, ne adj Isten perek elé nézhet az önkormányzat, és megkeseríti az érintettek életét.” - tájékoztatott a választókerültei elnök.

A választókerületi elnök azt is kiemelte, fontos lenne, hogy Keszthely csatlakozzon települési szövetségekhez, hiszen ez nagy segítséget jelentene az érdekérvényesítés, a lobbizás és a szakmai munka területén is.

 

Keszthelyi Televízió           

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázkilencvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés