KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-05 15:24
201 szépkorút köszöntöttek
Címkék: öregek napja, köszöntés, nyugdíjas
Keszthely - Tizenötödik alkalommal köszöntötték az időseket Gyenesdiáson. A településen évről-évre több szépkorú fogadja el a meghívást és vesz részt a tartalmas programon. Idén egy több mint 240 kilogrammos sertést is felajánlottak a rendezvényre, melynek köszönhetően ebéddel is vacsorával is megvendégelték a résztvevőket.

Pontosan 201 szépkorú töltötte meg a gyenesdiási iskola auláját. A hatvan év feletti lakosokat hívták meg a hagyományos rendezvényre. Gabi néni régi gyenesdiási lakos, szép gesztusnak tartja, hogy ilyen formában köszöntik őt és kortársait. Azt mondja, nagyon szeret a településen élni.

„Itt nagyon jó nyugdíjasnak lenni, de fiatalnak is nagyon jó volt lenni, mert én ahol a Polgármesteri Hivatal áll, ott, abba a vendéglőbe laktam, ott voltam fiatal. És rengeteg sok bálba részt vettem és nagyon jól éreztük magunkat mindig…és nagyon szeretem, nagyon jó a hangulat” - nyilatkozta Somogyi Jánosné.   

Az idősek megbecsülésének ünnepének nevezte a rendezvényt a nagyközség polgármestere. Gál Lajos elismerését fejezte ki az idősek felé, akik családjuk és a közösség javát is szolgálják. Gyenesdiáson nem egész 800 fő 65 év feletti lakos él, örömteli viszont, hogy a 0-18 éves korosztály ezt a számot meghaladja. A polgármester szerint ennek a generációnak is egy iránymutatás ez a rendezvény. 

„Ilyenkor egy picit meg tudunk talán állni, meg tudjuk mi magunk is köszönni azt, hogy mennyire fontosak, mennyire értékesek a számunkra itt a településen. És ez természetesen talán iránymutatás a jövő nemzedékeinek is, hogy ezt a tiszteletet, ezt a keresztény kultúrát, melyben a család erősége, maga az időskor, maga az időskultúra megtartása, támogatása, segítése – ezt ilyenkor ki tudjuk fejezni szavakban, ünnepi műsorban, programban és én úgy érzem, hogy ez egy kedves gesztus már évek óta, amelyért nagyon hálásak az idősek” - mondta el stábunknak a polgármester. 

Az ünnepségen köszöntötték a legidősebb résztvevőket: Freitag Alajosnét, Nagy Imrét és Kovács Pétert.

Különféle műsorokkal is szórakoztatták a közönséget, a bohózat mellett többek közt a Nyugdíjasklub és az iskola kamarakórusának műsorát is meghallgathatták a szépkorúak. A rendezvény mögé számos segítő is felsorakozott, de helyi vállalkozások is támogatták a programot: például egy 240 kilogrammos sertéssel, melyből ebédet és a vacsorát is szervíroztak az időseknek.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés