KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-04 16:13
Új helyszínen volt a forgatag
Címkék: Advent, forgatag, vásár, ünnep
Balatongyörök - Új helyszínen rendezték az Adventi forgatagot Balatongyörökön. A tíz éves jubileum alkalmából a szervező Turisztikai Egyesület a Dísz térre várta három napon át az érdeklődőket. Az ünnepi ételek és italok mellett koncertek és családi programok várták a helyi és távolabbról érkezett vendégeket.

Gyermekhangon csendültek fel a karácsonyi énekek a Dísz téren. A Csány-Szendrey iskola gyermekkórusa természetesen sok szülőt és érdeklődőt örvendeztetett meg. A fellépést nem más, mint a Mikulás köszönte meg a gyerekeknek, minden apróság ajándékkal távozhatott…sőt, még dottóra is szállhattak a Mikulással. A karácsonyi kisvonat a Szépkilátó és a Dísz tér között szállította az utasokat. A jubileumi tízedik rendezvény alkalmával új helyszínre költözött a forgatag. A tér mellett egy étterem ajánlotta fel fedett teraszát a programhoz. A helyiek mellett sok turista is rendszeres látogatója a rendezvénynek.

„Nagyon szeretünk itt lenni, mert annyira barátságosak az emberek és annyira jó a hangulat, hogy szeretünk ide visszajárni” - mondta el a hétvégét a családjával itt töltő Kovácsné Kraft Erika. 

A településen élő német lakosok körében született meg az adventi forgatag gondolata, amit a helyi turisztikai egyesület karolt fel. Az ötletgazda Peter Burngardt minden évben mókás öltözékkel teszi még színesebbé a forgatagot. A férfi jól emlékszik az első rendezvényre is. 

"10 évvel ezelőtt egy egészen kicsi vásárral kezdtünk a Jüngling Zoltán Közösségi Háznál, aztán a vásár évről évre nagyobb lett. Végül már 50 méter hosszú sátor, 30 stand és egy színpad épült a vásár kiszolgálására. Első alkalommal vagyunk ezen a helyszínen, ami jól jött ki, véleményem szerint jó ötlet volt" – nyilatkozta a férfi.

A három napos rendezvényen beigazolódott az új helyszín sikere. A szervezők és a közönség szerint is kedvesebb, barátságosabb a Dísz tér mint a rendezvénysátor – azt mondják, jobban érezni így a falu levegőjét. A Turisztikai Egyesület már tíz éve, a szerényebb kezdetekkor is tapasztalta a nagy érdeklődést.

"Ebből kifolyólag minden évben mindig nagyobb, mindig picit több, mindig egy kicsit bőségesebb volt a kínálatunk, mert mindig elég sok ember látogatott ide. Tavaly már 500 négyzetméteres sátorba tartottuk ugye ezt a forgatagot, hát lám, most pedig a Dísz téren vagyunk, ami azt jelenti és a vendégek visszajelzésként is hallottam, hogy nagyon örülnek ennek a kezdeményezésnek” - nyilatkozta televíziónknak Hováth Lászlóné, a Balatongyöröki Turisztikai Egyesület elnöke. 

A forgatag elmaradhatatlan hozzávalója a forraltbor, tea, sültgesztenye és az ízletes sütemények. Erre az alkalomra a Hamutiprók önkéntes tűzoltóasszonyai balatongyöröki karácsonyi kenyeret sütöttek. Nem csak az édes finomságot, hanem annak receptjét is közkinccsé tették az érdeklődőknek. A forgatagban még kocsonyát, kézműves termékeket és karácsonyi dekorációkat is lehetett vásárolni.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázhetvenhárom
 
TOVÁBBI HÍREINK
Karmacs - Kigyulladt egy parasztház Karmacson, egy ember meghalt 2018-02-17 09:32
Hévíz - A téli pecázáshoz jó választás a Hévízi-lefolyó 2018-02-16 17:30
Keszthely - Modernizálják a hulladéklerakót és gépeket is beszereznek 2018-02-16 17:09
Keszthely - Sajtótájékoztatót tartott a Jobbik 2018-02-16 12:02
Keszthely - Nő a betegek száma, de még nincs influenzajárvány 2018-02-16 10:32
Keszthely - Újabb film a keszthelyi fehér emberről 2018-02-15 15:37
Keszthely - Az őz 2018-02-15 15:20
Keszthely - Frech Ádám kiállítása Keszthelyen 2018-02-15 09:41
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés