KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-04 16:11
A lélekhez szóltak
Címkék: kórus, koncert, Advent
Keszthely - Öt Zala megyei kórus koncertezett tegnap este a Balaton Színházban. A harmadízben megszervezett Adventi Kóruskoncerten az ünnepi időszak klasszikus darabjai is felcsendültek. A nagy érdeklődés mellett zajló eseményen három keszthelyi kar is fellépett.

A legmagasabb amatőr kórusnak járó elismerések birtokosa Nagykanizsa Város Vegyeskara. Az 1975-ben alapított kórus Cseke József karnagy irányításával természetesen adventi és karácsonyi műveket énekelt. A kórus tagjai a klasszikusok mellett mindig próbálnak újítani az ünnepi repertoáron.

„Természetesen vannak olyanok, amelyeket minden évben el kell énekelni, mint mondjuk a Mennyből az angyalt, a Csendes éjt, magyar zeneszerzőknek az ilyen karácsonyi kórusfeldolgozásiat, vagy Kodály adventi éneke – vannak sztenderd számok. De természetesen próbáljuk minden évben két-három olyan számmal színesíteni a repertoárt, ami új és ez is egy kicsit odacsalogatja az embereket, a kíváncsiság, hogy na, ezt még nem hallottuk, na vajon hogyan szól így Karácsony táján” - mondta el Cseke József, karnagy. 

A gazdag létszámú vegyeskar mellett kamarakórus is megörvendeztette a közönséget. A 2009-ben még középiskolásokkal alakult Balaton Kamarakórus egy kis kihagyás után két hónapja szerveződött újra fiatal és középkorú felnőttek részvételével.Vezetőjük úgy véli, az Advent mindig kiváló alkalom a kórusoknak, hogy megmutassák magukat.

Farkas Berta, karvezető: „Hatalmas kórusirodalom íródott az Adventről, illetve a Karácsonyról, így hát bőségesen van miből választani, ha erről van szó. Mi is így tettünk és legfőképpen Jóistenről szóló énekeket énekelünk. Ilyenkor az embereknek a lelke valóban arra vágyik, hogy felemeljék, minél hangzatosabb, szebb dallamokkal és mi ezt igyekszünk betölteni.”

Az Adventi Kóruskoncerten fellépett még a zalaegerszegi Canterina Kamarakórus, valamint a keszthelyi Kis Szent Teréz és a Helikon Kórus is.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázhetvennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés