KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-12-04 16:06
Megkezdődött az ünnepvárás
Címkék: Advent, gyertyagyújtás, Kozma Imre, vásár
Keszthely - Fényre van szükségünk, hisz eltévedtünk és adventi első vasárnapján a gyertyalánggal tájékozódunk – ezekkel a gondolattokkal nyitotta Keszthelyen a karácsonyi ünnepkört Kozma Imre atya, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke. Idén új helyszínen rendezik a gyertyagyújtásokat, de még számos újdonsággal készültek a szervezők az adventi vásárban.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házának gondozottjai adtak ünnepváró műsort. Idén új helyszínen – a templom előtti téren – tartják a gyertyagyújtásokat. Advent első vasárnapján Kozma Imre atya mondta el gondolatait. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnöke kihangsúlyozta: fényre van szükségünk. Rámutatott, hogy egy antropológiai forradalom zajlik, hiszen a Krisztus központú világképet felváltotta az emberközpontú világkép, amiben nincs helye az Istennek.

„Eltévedtünk…és ezen az adventi első vasárnapon tájékozódunk, meggyújtjuk az első gyertyáját az adventi koszorúnk. Krisztus a világ világossága, felé fordulunk. Sajátos helyzetben vagyunk, hiszen advent – Adventus domini – az Úr eljöveteleFényre van szükségünk". Kozma Imre atya hozzátette: vissza kell találnia az embereknek egymáshoz. Beszéde zárásaként kérte: gondoljunk arra a Krisztusra, aki egymás felé fordított bennünket.Ezt követően az irgalmasrendi szerzetes meggyújtotta az új helyen található adventi koszorú első gyertyáját, mellyel megkezdődött a karácsonyi ünnepkör. A szintén új helyre került Betlehem ajtaja is kinyílt. A bibliai életképet nagy érdeklődés kísérte.

A számos újdonság egyike a szalmabála labirintus, mely a Betlehem és a város karácsonyfája között húzódik. A 160 bálából álló építményt a Polgármesteri Hivatal dolgozói állították össze.  Fotópontokat is telepítettek a Fő térre. A Városháza előtti angyalszárnyaknál sokan készítettek fényképet.

„Gratulálok a keszthelyieknek és azoknak,a kik ezt a lehetőséget létrehozták, hogy lehetővé tették a turistáknak, az erre látogatóknak, emlékezetes dolog amit magunkkal viszünk” - vélekedett a dunaújvárosi Bognár Ferenc. 

Forralt borral, teával, kürtöskaláccsal és más téli finomságokkal várják az érdeklődőket mostantól az adventi vásárban. Ezúttal is fénymennyezet teszi még hangulatosabbá az estéket a Városháza és a gimnázium között. Utóbbi épület ablakába idén is adventi kalendárium látható. A sétálóutca is ünnepi fénybe öltözött, a gömbkőriseken összesen 2 km fényfűzér látható. A város karácsonyfája új díszeket kapott, a GESZ dolgozói saját készítésű, kézzel festett dekorációval ékesítették a Dióskálból érkezett 8 méter magas tűlevelűt. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhatvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés