KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-30 16:23
Mindent a sebellátásról
Címkék: SEBINKO, konferencia, sebkötözés, diabétesz, fekély
Alsópáhok - 21. alkalommal szervezett konferenciát a SEBINKO Szövetség. A ma rendezett alsópáhoki programra az ország minden tájáról érkeztek orvosok, ápolók és szociális gondozók, hogy a sebkezelésről és a fekélyek megelőzéséről hallgassanak előadásokat. A program részeként délután gyakorlati workshopra is sor került.

A cukorbetegség és az annak következtében kialakuló sebek és fekélyek volt a fő témája a konferenciának. Ma hazánkban a lakosság 10%-a cukorbeteg. A konferencián elhangzott, mivel ez a betegség nem okoz kirívó tüneteket, ezért sokan későn vagy egyáltalán nem fordulnak orvoshoz.

„Akkor jó a betegek sebgyógyulása, legyen az lábszárfekély vagy műtét utáni sebgyógyulás, ha jó a beteg vércukorszintje. Az előadásomnak az lesz a lényege, hogy a sebésszel közösen hogyan gyógyítjuk a sebeket.” - mondta Dr. Pintér Katalin, a Keszthelyi Kórház Krónikus Osztályának vezető főorvosa.

A konferencia résztvevői kiemelték, a sebkezelés egy komplex folyamat, amelyben több szakember is részt vesz. Elhangzott, elsősorban az alapbetegség felismerése és kezelése a legfontosabb, hiszen így megelőzhetőek a sebek, a fekélyek és végső soron az amputáció is.

„A cél az lenne, hogy kevesebb kötszerünk fogyjon, kevesebb sebet, diabéteszes sebet kelljen kötözni. Elsősorban a diabétesz szövődményei miatt végzett amputációk száma csökkenjen. Én azt gondolom, hogy ez egy közös, összehangolt cél kell, hogy legyen, ami több szakmát érintő dolog.” - tájékoztatott Dr. Laky András, a Keszthelyi Kórház ortopéd szakorvosa.

Alsópáhokra az ország minden pontjáról érkeztek orvosok, ápolók és szociális gondozók, hogy megismerjék a legújabb eljárásokat a sebkezelés területén. Emellett a rendezvény arra is lehetőséget teremtett, hogy a kollégák megosszák egymással a tapasztalataikat.

„A világ népesedési politikájának megváltozása miatt elöregszik a társadalom Európában, így Magyarországon is egyre több a krónikus sebbel élő páciens. Az ipar gyors fejlődése miatt nagyon sok új eszköz, új termék, új technológia kerül bevezetésre, és ezek a fórumok lehetőséget adnak arra, hogy a szakemberek, akik a sebbel élő embereket gondozzák, ápolják, kezelik, találkozzanak, tapasztalatot cseréljenek, és az új technológiákat megismerjék.” - emelte ki Fokiné Karap Zsuzsanna, a SEBINKO Szövetség elnöke.

A konferencián szó esett még a rehabilitációban történő sebkezelésről, a betegbiztonságról és természetesen a sebek és fekélyek megelőzéséről is.

Regman Karola - Keszthelyi TV                

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáztizennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés