KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-29 15:55
Kevesebb helyi adót vetne ki a Jobbik
Címkék: Jobbik, helyi adó, közteherviselés
Keszthely - Nem szeretné a magánemberek adóterheit növelni a Jobbik. A párt helyi politikusai elmondták: ma hazánk csúcstartó a különböző adófajtákban. A közteherviselést a multikkal szemben kívánja kiegyensúlyozni a párt – húzta alá Weller-Jakus Tamás. A kedden tartott sajtótájékoztatón Herold János önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy több módosítási javaslatot nyújtottak be a helyi adók kapcsán.

A novemberi testületi ülésen tárgyalni fogják a helyi adórendeletet. Ennek kapcsán három pontban tett módosítási javaslatot a Jobbik képviselője.

Herold János, önkormányzati képviselő: „Az első ilyen az IFA, az idegenforgalmi adó, ami jelenleg 410 forint/fő/éj. Ennek az adónak a mértékén nem javaslunk változtatni, viszont az adónem és ennek magának az adónak ellenőrzését és kezelését mindenféleképpen átgondolás tárgyává szeretnénk tenni.”

Herold János hozzátette: szeretnék, hogy az idegenforgalmi adó ellenőrzését végző hivatali dolgozók teljesítményarányos fizetésben részesüljenek. Másodsorban a multinacionális cégek építményadóját kívánja megemelni a Jobbik, az ebből származó plusz bevétel szerintük lehetővé tenné, hogy a keszthelyi lakosok kommunális adóját eltöröljék.A harmadik tétel a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos kormányrendelete, mely Herold János szerint kidolgozatlan és rosszul előkészített. A politikus szerint a pártjuk ellen szabott rendelkezés betartatását nem lehet kivitelezni és további nehézségeket jelent a reklámfelülettel rendelkező helyi vállalkozóknak és társasházaknak.  A párt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, nem szeretnék tovább terhelni a helyi adókkal az embereket. Weller-Jakus Tamás az arányos közteherviselést hangsúlyozta. Szerinte túl sok terhet rónak a magyar emberekre és vállalkozásokra.  

„Amennyiben a Jobbik jövő év tavasszal kormányra kerül, úgy a gazdaságpolitikában ezt a duális, jelenleg fennálló állapotot úgy szeretné megszüntetni, hogy a vállalkozások részére csak az iparűzési adót és a társasági adót adóztatnák, a nyereségadó után pedig az adóbefizetést megszüntetnénk” - nyilatkozta a képviselőjelölt. 

A képviselő testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszáztizennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés