KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-29 15:55
Kevesebb helyi adót vetne ki a Jobbik
Címkék: Jobbik, helyi adó, közteherviselés
Keszthely - Nem szeretné a magánemberek adóterheit növelni a Jobbik. A párt helyi politikusai elmondták: ma hazánk csúcstartó a különböző adófajtákban. A közteherviselést a multikkal szemben kívánja kiegyensúlyozni a párt – húzta alá Weller-Jakus Tamás. A kedden tartott sajtótájékoztatón Herold János önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy több módosítási javaslatot nyújtottak be a helyi adók kapcsán.

A novemberi testületi ülésen tárgyalni fogják a helyi adórendeletet. Ennek kapcsán három pontban tett módosítási javaslatot a Jobbik képviselője.

Herold János, önkormányzati képviselő: „Az első ilyen az IFA, az idegenforgalmi adó, ami jelenleg 410 forint/fő/éj. Ennek az adónak a mértékén nem javaslunk változtatni, viszont az adónem és ennek magának az adónak ellenőrzését és kezelését mindenféleképpen átgondolás tárgyává szeretnénk tenni.”

Herold János hozzátette: szeretnék, hogy az idegenforgalmi adó ellenőrzését végző hivatali dolgozók teljesítményarányos fizetésben részesüljenek. Másodsorban a multinacionális cégek építményadóját kívánja megemelni a Jobbik, az ebből származó plusz bevétel szerintük lehetővé tenné, hogy a keszthelyi lakosok kommunális adóját eltöröljék.A harmadik tétel a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos kormányrendelete, mely Herold János szerint kidolgozatlan és rosszul előkészített. A politikus szerint a pártjuk ellen szabott rendelkezés betartatását nem lehet kivitelezni és további nehézségeket jelent a reklámfelülettel rendelkező helyi vállalkozóknak és társasházaknak.  A párt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, nem szeretnék tovább terhelni a helyi adókkal az embereket. Weller-Jakus Tamás az arányos közteherviselést hangsúlyozta. Szerinte túl sok terhet rónak a magyar emberekre és vállalkozásokra.  

„Amennyiben a Jobbik jövő év tavasszal kormányra kerül, úgy a gazdaságpolitikában ezt a duális, jelenleg fennálló állapotot úgy szeretné megszüntetni, hogy a vállalkozások részére csak az iparűzési adót és a társasági adót adóztatnák, a nyereségadó után pedig az adóbefizetést megszüntetnénk” - nyilatkozta a képviselőjelölt. 

A képviselő testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszáztizenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Keszthely - Genetikai kutatások a Georgikonon 2018-01-12 15:54
Balatongyörök - Könyvolvasó maraton 2018-01-12 15:48
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés