KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-29 15:55
Kevesebb helyi adót vetne ki a Jobbik
Címkék: Jobbik, helyi adó, közteherviselés
Keszthely - Nem szeretné a magánemberek adóterheit növelni a Jobbik. A párt helyi politikusai elmondták: ma hazánk csúcstartó a különböző adófajtákban. A közteherviselést a multikkal szemben kívánja kiegyensúlyozni a párt – húzta alá Weller-Jakus Tamás. A kedden tartott sajtótájékoztatón Herold János önkormányzati képviselő arról is szólt, hogy több módosítási javaslatot nyújtottak be a helyi adók kapcsán.

A novemberi testületi ülésen tárgyalni fogják a helyi adórendeletet. Ennek kapcsán három pontban tett módosítási javaslatot a Jobbik képviselője.

Herold János, önkormányzati képviselő: „Az első ilyen az IFA, az idegenforgalmi adó, ami jelenleg 410 forint/fő/éj. Ennek az adónak a mértékén nem javaslunk változtatni, viszont az adónem és ennek magának az adónak ellenőrzését és kezelését mindenféleképpen átgondolás tárgyává szeretnénk tenni.”

Herold János hozzátette: szeretnék, hogy az idegenforgalmi adó ellenőrzését végző hivatali dolgozók teljesítményarányos fizetésben részesüljenek. Másodsorban a multinacionális cégek építményadóját kívánja megemelni a Jobbik, az ebből származó plusz bevétel szerintük lehetővé tenné, hogy a keszthelyi lakosok kommunális adóját eltöröljék.A harmadik tétel a településkép védelméről szóló törvény reklámok közzétételével kapcsolatos kormányrendelete, mely Herold János szerint kidolgozatlan és rosszul előkészített. A politikus szerint a pártjuk ellen szabott rendelkezés betartatását nem lehet kivitelezni és további nehézségeket jelent a reklámfelülettel rendelkező helyi vállalkozóknak és társasházaknak.  A párt országgyűlési képviselőjelöltje elmondta, nem szeretnék tovább terhelni a helyi adókkal az embereket. Weller-Jakus Tamás az arányos közteherviselést hangsúlyozta. Szerinte túl sok terhet rónak a magyar emberekre és vállalkozásokra.  

„Amennyiben a Jobbik jövő év tavasszal kormányra kerül, úgy a gazdaságpolitikában ezt a duális, jelenleg fennálló állapotot úgy szeretné megszüntetni, hogy a vállalkozások részére csak az iparűzési adót és a társasági adót adóztatnák, a nyereségadó után pedig az adóbefizetést megszüntetnénk” - nyilatkozta a képviselőjelölt. 

A képviselő testület csütörtöki ülésének napirendjén szerepel a helyi adókról szóló önkormányzati rendelet felülvizsgálata.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázharmincegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Filharmónia: Philharmonic Brass Quintet és Vermes Tímea 2018-02-22 03:48
Keszthely - Isten nekünk háttal - napló a román háborúról 2018-02-21 16:14
Keszthely - Mesék felnőtteknek 2018-02-21 13:47
Keszthely - Köszöntötték az ápolókat 2018-02-20 17:30
Keszthely - 140 éves a fonográf 2018-02-20 11:52
Keszthely - Szerelem Hete 2018-02-20 10:02
Keszthely - Már most 21 jelölőszervezet van a választókerületben 2018-02-19 18:12
Keszthely - Láncreakció és eszperente versek 2018-02-19 18:13
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés