KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-29 12:41
Fél évszázad munkáját jutalmazták
Címkék: Pro Sanitate, elismerés, Keszthelyi Kórház, Dr. Németh László
Keszthely - Pro Sanitate díjat vehetett át Dr. Németh László nyugalmazott főorvos az Emberi Erőforrások miniszterétől. A Keszthelyi Kórház sebészeti osztályának egykori vezetőjét volt kollégái és a kórház vezetősége is köszöntötte tegnap. Kiemelték, nagy büszkeség, hogy a főorvos több, mint fél évszázados szakmai munkáját ilyen jeles kitüntetéssel is elismerték.

„Rugalmas alkalmazkodás jellemezte az új kihívásokhoz.” -így méltatták Dr. Németh Lászlót. A Keszthelyen született főorvos az egyetem elvégzése után a szombathelyi Markusovszky Kórházban praktizált, majd visszakerült Keszthelyre, ahol általános sebészeti vizsgát tett. Ezután újabb szombathelyi évek következtek, majd ismét visszatért szülővárosába a sebészeti osztály élére. Hivatalosan 1996-ban vonult nyugdíjba, tavaly óta pedig véglegesen abbahagyta az orvoslást, de a mai napig visszavágyik a kórházba.

„Nagyon hiányzik, főleg, amikor abbahagytam, akkor minden reggel azzal ébredtem, hogy menni kell dolgozni, aztán rájöttem, hogy most már nem így van. Igaz, hogy közben volt egy kis betegség is, ami miatt tulajdonképpen úgy döntöttem, hogy abba kell hagynom.” - mondta a nyugalmazott főorvos.

A Pro Sanitate díjat minden évben az egészségügyi ellátás érdekében kifejtett kiemelkedő szakmai vagy közszolgálati tevékenységért adományozzák. A kitüntetéssel oklevél és emlékérem is jár. Dr. Németh László közel 56 évet töltött a szakmában, és számos új eljárást vezetett be a sebészet és a traumatológia területén. Az ünnepségen kollégái és a kórház főigazgatója, Dr. Kvarda Attila is köszöntötte.

„Sok olyan embernek segített, akinek az életét már kilátástalannak lehetett mondani, de ő odaadással, körültekintéssel, a tudomány legfrissebb eredményeit felhasználva próbálta őket gyógyítani. És ez a személyiség, ez a karizmatikusság nem csak az orvosi szakmában nyilvánult meg, hanem magában a közösségben is, magában az osztályvezetésben. Illetve a kórház vezetését is folyamatosan inspirálta arra, hogy milyen előrelépések, milyen fejlesztések, milyen jobbító szándék, akarat kell ahhoz, hogy minél zökkenőmentesebben történjen a betegellátás.” - tájékoztatott a főigazgató.

A kórház vezetése kiemelte, az idei évben több kolléga részesült rangos elismerésben, és a napokban a Transzfúziós Osztályt is kitüntették. Dr. Kvarda Attila hangsúlyozta, ez azt mutatja, hogy a Keszthelyi Kórházban egyre magasabb szintű munkát végeznek az emberek.

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszáztizenegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés