KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-24 15:33
Adomány a kutyás rendőröktől
Címkék: adomány, ebtelep, rendőr, kutya
Keszthely - Kutyás rendőrök gyűjtöttek a keszthelyi ebrendészeti telep és Morzsa Állatvédelmi Alapítvány javára. Akciójukhoz több kollégájuk csatlakozott, mellyel több hétre biztosították a kutyák ellátását. Az egyenruhások örömmel segítettek, hiszen sok esetben működnek együtt a Morzsa Állatvédelmi Alapítvánnyal, például ha kóbor állatokról érkezik bejelentés.

Tápszerrel, jutalomfalatokkal, pórázokkal és egyéb kutyafelszerzésekkel érkeztek a rendőrök az ebtelephez. Az akcióban résztvevő egyenruhások szinte mind kutyás rendőrök; Letenyéről, Zalakarosról, Pacsáról és Keszthelyről. A rendőrök egy szakmai délelőttöt töltöttek Keszthelyen, ehhez kapcsolódva szervezték meg a gyűjtést, melybe több munkatársuk is bekapcsolódott. 

„Kollégáimat nagyon becsülöm a tevékenységükért, ezért is próbálunk mindannyian mögé állni ennek a feladatnak. Ugye a társadalomban erős elvárás van, hogy az állatvédelem működjön és a rendőrség a nyomozati és rendészeti tevékenységével ezt elősegítse. Az külön jó dolog, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk az állatvédő szervezetekkel és jó érzés, hogy tudunk segíteni” - nyilatkozta Horváth István, keszthelyi kapitányságvezető.   

A most átadott 285 kilogramm tápszer az ebrendészeti telep és a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány menhelyén nyújt segítséget. Az üzemeltetők számára nagy a kihívás, hiszen folyamatosan biztosítani kell a kutyák ellátását.

Kalmár Gábor, gyepmester, a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátora: „Ez a jelenlegi adomány elég nagy segítség volt, mert eléggé cudarul álltunk tápban is, és főleg így ősz tájban, amikor a kullancsok, bolhák el vannak szaporodva, akkor kullancsirtókban is nagy hiányt szenvedtünk ás most hála Istennek kaptunk jó pár darabot. A táp kérdés az mindig probléma egy ekkora telepen, ugye sokat esznek a kutyák, ezért folyamatosan szükségünk van ellátásra, reméljük az ünnepek alatt is fogunk majd kapni. Ez amit most kaptunk, ez a több száz kilogramm táp ez azért egy pár hétre meg fogja oldani a problémánkat.”

Érdekesség, hogy az ebtelepre bekerült egyik kutya olyan tulajdonságokat mutatott, hogy  alkalmas lehet rendészeti feladatokra. Ezt hamarosan le is fogják tesztelni. Az ebtelep és az alapítvány mindig örömmel fogadja a tápszert és a hideg idő beköszöntével nagy szükség van a takarókra, lepedőkre is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázharminckilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Keszthely - Genetikai kutatások a Georgikonon 2018-01-12 15:54
Balatongyörök - Könyvolvasó maraton 2018-01-12 15:48
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés