KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-24 15:33
Adomány a kutyás rendőröktől
Címkék: adomány, ebtelep, rendőr, kutya
Keszthely - Kutyás rendőrök gyűjtöttek a keszthelyi ebrendészeti telep és Morzsa Állatvédelmi Alapítvány javára. Akciójukhoz több kollégájuk csatlakozott, mellyel több hétre biztosították a kutyák ellátását. Az egyenruhások örömmel segítettek, hiszen sok esetben működnek együtt a Morzsa Állatvédelmi Alapítvánnyal, például ha kóbor állatokról érkezik bejelentés.

Tápszerrel, jutalomfalatokkal, pórázokkal és egyéb kutyafelszerzésekkel érkeztek a rendőrök az ebtelephez. Az akcióban résztvevő egyenruhások szinte mind kutyás rendőrök; Letenyéről, Zalakarosról, Pacsáról és Keszthelyről. A rendőrök egy szakmai délelőttöt töltöttek Keszthelyen, ehhez kapcsolódva szervezték meg a gyűjtést, melybe több munkatársuk is bekapcsolódott. 

„Kollégáimat nagyon becsülöm a tevékenységükért, ezért is próbálunk mindannyian mögé állni ennek a feladatnak. Ugye a társadalomban erős elvárás van, hogy az állatvédelem működjön és a rendőrség a nyomozati és rendészeti tevékenységével ezt elősegítse. Az külön jó dolog, hogy nagyon jó kapcsolatot ápolunk az állatvédő szervezetekkel és jó érzés, hogy tudunk segíteni” - nyilatkozta Horváth István, keszthelyi kapitányságvezető.   

A most átadott 285 kilogramm tápszer az ebrendészeti telep és a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány menhelyén nyújt segítséget. Az üzemeltetők számára nagy a kihívás, hiszen folyamatosan biztosítani kell a kutyák ellátását.

Kalmár Gábor, gyepmester, a Morzsa Állatvédelmi Alapítvány kurátora: „Ez a jelenlegi adomány elég nagy segítség volt, mert eléggé cudarul álltunk tápban is, és főleg így ősz tájban, amikor a kullancsok, bolhák el vannak szaporodva, akkor kullancsirtókban is nagy hiányt szenvedtünk ás most hála Istennek kaptunk jó pár darabot. A táp kérdés az mindig probléma egy ekkora telepen, ugye sokat esznek a kutyák, ezért folyamatosan szükségünk van ellátásra, reméljük az ünnepek alatt is fogunk majd kapni. Ez amit most kaptunk, ez a több száz kilogramm táp ez azért egy pár hétre meg fogja oldani a problémánkat.”

Érdekesség, hogy az ebtelepre bekerült egyik kutya olyan tulajdonságokat mutatott, hogy  alkalmas lehet rendészeti feladatokra. Ezt hamarosan le is fogják tesztelni. Az ebtelep és az alapítvány mindig örömmel fogadja a tápszert és a hideg idő beköszöntével nagy szükség van a takarókra, lepedőkre is. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatszáznyolcvanhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés