KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-23 14:53
Megújult az Alsópáhokot Nemesboldogasszonyfával összekötő út
Címkék: útfrlújítás, átadó, Nemesboldogasszonyfa, támogatás
Alsópáhok - Mintegy 90 millió forintos állami támogatásból újulhatott meg az Alsópáhok és Nemesboldogasszonyfa közötti útszakasz egy része. Az út 800 méter hosszan kapott új aszfaltréteget, és a padkát is megerősítették. Ma délelőtt ünnepélyes keretek között adták át az útszakaszt az erre közlekedőknek.

A Dr. Szántó Imre Általános Iskola diákjai vehették először birtokba a felújított szakaszt. A gyerekek biciklivel tekertek végig a frissen átadott, 800 méteres út egy részén, utánuk pedig az autósforgalom előtt is megnyitották a 73174-es jelű utat. Az útszakasz átadásán részt vett Mórocz József, a Magyar Közút megyei igazgatója is.

„Az elmúlt esztendőben végül is jóváhagyásra került az a program, amikor ez az útszakasz is tényleg bekerült abba a projektlistába, ami a megvalósításhoz vezetett. Ez év augusztusában tudtunk munkaterületet adni a kivitelező vállalatnak, és most nem olyan régen az útszakasz elkészült. Remélem, hogy sokáig fogja szolgálni az itt közlekedőknek az igényeit.” - mondta a Zala megyei igazgató.

A felújítás sorát az úttest új aszfaltburkolatot kapott, de figyelmet fordítottak a vízelvezetés felülvizsgálatára is. Emellett kiszélesítették az utat és megerősítették az útpadkákat is.  Manninger Jenő, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében elmondta, ez a szakasz egyike annak a programnak, amelynek köszönhetően a jövőben számos vidéki út meg fog újulni.

„Már hosszú évek óta polgármester úr kéri ennek az útszakasznak a felújítását. Azt hiszem a legtöbben ott tapasztaltuk meg ennek az útnak az állapotát, amikor a felsőpáhoki elkerülőt építették, és én is erre jártam Zalaegerszegre, de ez az út hosszabb ennél. Tudom azt, hogy az eredeti tervek szerint még hosszabbat szerettek volna, de mint említettem, egy 10-15-szörös túligénylés van évente.” - emelte ki a miniszteri biztos.

A frissen átadott útszakasz jelentős forgalmat bonyolít Alsópáhok és a településhez tartozó Nemesbodogasszonyfa között. A lakók elmondása szerint az úton jelentős felújítás utoljára az 1970-es években történt. Czigány Sándor, Alsópáhok polgármestere felhívta a figyelmet arra, a felújított útszakasz lehetőséget teremt a nemesboldogasszonyfai falurész fejlesztésére is.

„A nemesboldogasszonyfai falurészen, ami Alsópáhokhoz tartozik ,<a href="http://www.relojesimitaciones.es/">replicas de relojes</a> mintegy hetven ember él, azon kívül ezen az úton jár keresztül Szentgyörgyvár lakossága is. Ők itt mennek munkába Hévízre, Keszthelyre, illetve nagyon sok hegytulajdonos van, akik jönnek vidékről. Így több száz embernek a lehetőségét adtuk meg arra, hogy egy jó úton közlekedhessenek.” - tájékoztatott a polgármester.

Az ünnepélyes átadón elhangzott, a jövőben tervben van az alsópáhoki főút megújítása is, erre azonban valószínűleg több szakaszban kerül majd sor.

Regman Karola - Keszthelyi TV          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszázhúsz
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés