KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-22 16:49
Verset mondani jó
Címkék: vers, szaval, óvodás, gyermekkönyvtár
Keszthely - Hat óvoda, huszonnégy kis növendéke vett részt az óvodások versmondó délelőttjén. A Gyermekkönyvtár programjára elsősorban Kányádi Sándor, Nemes Nagy Ágnes és Zelk Zoltán népszerű gyerekverseivel készültek az ovisok. A magyar nyelv ápolása mellett a szókincs bővítésében is nagy szerepet játszik a gyerekek verstanulása.

Kányádi Sándor versét szavalta el Balogh Máté. Az Életfa Székhely Óvoda kis növendéke azt mondja, könnyen sikerült megtanulnia a Béka-búcsúztató című verset. A kisfiú az óvó nénije és szülei hatására is tanulja a verseket.

„Anya azt mondta, hogy verset mondani nagyon jó” - nyilatkozta a kisfiú. 

Hat keszthelyi óvoda hozta el apróságait a versmondó délelőttre. Mindegyik intézmény életének elengedhetetlen része a vers, a mese és a mondóka.  Nagyon sok állatvers hangzott el, nem véletlenül, hiszen ezek állnak a legközelebb a gyerekekhez. Természetesen a versek révén sokat tanulnak az apróságok – ezt az óvónők is örömmel tapasztalják.  

Albrecth Gézáné, a Keszthelyi Életfa Óvoda Tapolcai Utcai Tagóvodájának vezetője:  „Szókincsbővítés folyik ez által, amiket ők észre sem vesznek és olyan jó hallani…jártuk közben mondják, vagy az udvaron szaladgálva, Gyöngyi néni milyen szép színes levelek hullanak le és avar lesz belőlük. Ekkor örül az óvónő, hogy na, érdemes a mi munkánk, úgyhogy ezen a területen is mindent megteszünk.” 

A gyermekkönyvtár rendezvénye először versenyként indult, de tíz éve már versmondó délelőttként hirdetik, hiszen minden gyerek nyertes, aki kiáll a közönség elé a megtanult versével. A gyerekeket az óvodák delegálják, így mondhatni a legügyesebbek jelennek meg a nagy népszerűségnek örvendő programon. 

„Még ki se hirdetjük a versenyt és már kérdezik, hogy ugye idén is lesz, úgyhogy nagyon jók a tapasztalataink. Évről-évre örömmel jönnek és ahogy látom a gyerekek is nagyon szeretik. Ez egy kis megmérettetés azért így is számukra, ha verseny, ha nem verseny” - mondta el Magyar Szilvia, gyermekkönyvtáros. 

A versmondó délelőttről minden gyerek ajándékkal távozott.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázkilencven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés