KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-17 13:57
Nem oltatta be magát? Még nem késő!
Címkék: influenza, vakcina, járvány, háziorvos
Keszthely - Még nincs itt az influenza járvány, de szinte biztosan nem marad el az idei télen sem. Az oltóanyagok már megérkeztek a háziorvosokhoz és egyre többen keresik fel a rendelőket az injekció igénylésének szándékával. A rizikócsoportokba tartozók számára a szezonális influenza elleni védőoltás most is térítésmentes. A 60 év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők, a gyermekvállalást tervezők, várandósok, bizonyos munkakörökben dolgozók, valamint sertés- és baromfitartással foglalkoztatott személyek, és foglalkozásuknál fogva a bevándorló külföldiekkel kapcsolatba kerülő egyének kaphatják meg az ingyenes vakcinát.

Egyelőre nem mondható, hogy nagy a várakozók száma az orvosi rendelők előtt. A keszthelyi Alapellátási Intézet folyosóin nincsenek többen, mint egy átlagos napon. Ám közöttük többen vannak, akik meg szeretnék előzni az évről évre visszatérő betegséget. Akik minden évben megkapják az influenza elleni védőoltást, magasabb szintű védelmet élveznek, mint azok, akik csak egy adott szezonban oltatják be magukat. Amberg Lajos is tudja ezt: tizennyolcadik alkalommal adatta be magának az ellenszert.

A pár másodpercig tartó oltás egy évre ad védettséget. Az oltóanyag elölt vírust tartalmaz, ezért az oltás következményeként a vakcinától nem alakulhat ki sem influenza fertőzés, sem megbetegedés. A Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatala Népegészségügyi Osztálya 8.000 db Fluval AB influenza oltóanyagot kapott. Ezeket október közepén már kiszállították a háziorvosi rendelőkbe.

Az idén kapott oltóanyagot már tavaly elkészítették és három vírustörzs ellen véd. A beadott mennyiség az oltás alkalmával mindössze fél milliliter. A rizikócsoportokba nem tartozók a háziorvosuknál tudják igényelni az oltóanyagot, amit a gyógyszertárakban kell kiváltani. Fontos tudni, hogy három év alatti gyermekek számára is igényelhető egy, a felnőttekétől különböző vakcina. Ha valaki lázat, fejfájást, köhögést, torokgyulladást, ízületi illetve izomfájdalmat, levertséget, fáradékonyságot tapasztal, mindenképpen forduljon orvoshoz. 

Tüskés Balázs - Keszthelyi Televízió

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázötven
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés