KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-15 15:43
Kvízkérdések a vizes VB-ről
Címkék: Csik Ferenc, vetélkedő, KESOTE, könyvtár, mozgáskorlátozott
Keszthely - Ki ért be másodiknak 200 méter pillangón Chad Le Clos mögöt? Ki nyerte a 200 és 400 méteres női vegyes úszást? Többek közt ilyen kérdésekkel kellett megbirkóznia a csapatoknak a Csik Ferenc öröksége című vetélkedőn. Az idei, nyolcadik alkalommal megrendezett viadalon minden feladat a vízi sportokhoz és a budapesti vizes világbajnoksághoz kapcsolódott.

Az igaz-hamis játék feladványaival könnyen megbirkóztak a résztvevők. A szókereső és dicsőségtábla feladatok már komolyabb kihívások elé állították a vetélkedőket.  A Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének zalaegerszegi csoportja rendszeresen részt vesz a vetélkedőn.

„Mindannyian figyelemmel kísértük a vizes VB eseményeit, úgyhogy azért onnan is volt némi információnk. A feladatokat egész jól sikerült szerintem megoldanunk. Egy-kettő volt azért, amit nem tudtunk, de itt mindenki más-más területeken dobja be a tudását és akkor így végül összejött” - nyilatkozta a csapat nevében Csatordai Csaba.

A vetélkedő 2010-ben indult útjára. A Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület és Fejér György Városi Könyvtár szervezi az eseményt. A bibliotéka munkatársai állítják össze a feladatsort és biztosítják a felkészüléshez szükséges anyagot a résztvevőknek.

„Az idei évben mivel a 2017-es FINA VB Budapesten zajlott, ezért úgy gondoltuk, hogy a vizes sportok kerülnek most a fókuszba. Mi a vetélkedőhöz való felkészülést az alapján adjuk ki, hogy megpróbáljuk összeállítani a feladatokat, amelyekbe a vízi sportokhoz kapcsolódó fogalmak vannak, a szabályok, a személyek, akik itt voltak a vizes VB-én, a magyar csapatnak az érmei, tehát ezek vannak a fókuszban" - mondta el a játékot levezető könyvtáros, Verebélyi Judit.  

A kezdetektől a mozgás- és látássérülteket szólították meg a vetélkedővel. A tudás bővítése mellett a közösségépítés is fontos célja a szervezőknek. 

Nemes Klára, szervező: „Amiért ezt a versenyt létrehoztuk az nem más, hogy egyrészt ismerjük meg sportolóinkat. Valamikor régen volt sportvetélkedő a tévében és ez adta az ötletet annak idején, amikor nyolc évvel ezelőtt 2010-ben elindítottuk a vetélkedőt.”

A résztvevőknek egy kis mozgást is belecsempésztek a programba. A különböző úszásnemek kézmozgásait kellett bemutatniuk. A három csapat közül végül a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület végzett az élen, második lett a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének keszthelyi illetve zalaegerszegi csapata. 

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * egyszázkilencvenkilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés