KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-15 15:42
Zeneterápia Európai Világnapja
Címkék: zeneterápia, Varázshangok Játszóház, zenebölcsi
Gyenesdiás - „Hallasd a hangod!” – ez a mottója az idén negyedik alkalommal megrendezett Zeneterápia Európai Napjának. Az Európai Zeneterapeuták Szövetségének szervezésében megvalósuló program során Európa szerte, így hazánkban is workshopokat, nyílt napokat, foglalkozásokat szerveznek a zeneterápia népszerűsítése érdekében. Ma délelőtt Gyenesdiásra várták az apróságokat egy jó hangulatú zenebölcsire.

Gyermekdalokkal és különféle hangszerekkel szórakoztatták a kicsiket a Varázshangok Játszóház terapeutái a gyenesdiási Községházán. A szerda délelőtti alkalom a 0-3 éves korosztályt célozta meg, a rendhagyó zenebölcsi pedig a játékon túl a Zeneterápia Európai Napjára is szerette volna ráirányítani a figyelmet. A résztvevők közül többen már gyakorlott zenebölcsizők, és szívesen vesznek részt a foglalkozásokon.

„Nagyon szeretjük a gyerekközösséget és a zenét, és a Liza nagyon élvez itt minden pillanatot. Nagyon szimpatikus, aki tartja, úgyhogy nagyon szeretünk ide járni, és nagyon sokat fejleszti a gyereket.” - mondta egy résztvevő, Domján Diána.

A Varázshangok Játszóház heti rendszerességgel szervezi meg a zenebölcsit, amelynek célja, hogy családias légkörben nyújtson olyan kikapcsolódási formát a szülőknek, , ahol a gyermekek is játékos formában fejlődnek. A zeneterápia számos szakterületen alkalmazható, így a pedagógiai munka mellett a gyógyászatban is jelentős eredményeket lehet vele elérni.

„Tulajdonképpen ez egy olyan gyógyszer, úgy is mondhatnám, aminek nincsen semmilyen mellékhatása, és kiegészítő terápiaként alkalmazzák. Tehát nem orvosi eljárásként működik. Tulajdonképpen ugyanúgy az élettani funkciókra is hatással van a zene. Tehát mondjuk egy izgalmi állapotot le tud csendesíteni, vagy éppen ellenkezőleg, egy csendesebb állapotot jobban mozgékonyabbá, fokozottabbá lehet varázsolni vele.” - tájékoztatott Kőhalmi Ágnes, a Varázshangok az Egészségért Egyesület zeneterapeutája.

.: A zenebölcsit egy játszóház is követte, ahol a kicsik a hangszerek mellett számos más játékot is birtokba vehettek. Ezalatt a szülők szintén kipróbálhatták a zenélést, majd előadást hallgathattak a zeneterápia jótékony hatésairól.

Regman Karola - Keszthelyi TV                          

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * tizennyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés