KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-15 15:38
Vért adtak a kormánytisztviselők
Címkék: véradás, kormánytisztviselők, véradó hét, kampány
Keszthely - 14. alkalommal szervezik meg november 13. és 17. között a Kormánytisztviselői Véradó Hetet. Az öt nap során országszerte várják a köztisztviselőket és bárkit, aki fontosnak tartja, hogy segítsen beteg embertársain. Keszthelyen hétfőn délelőtt 11 és 14 óra között adhattak vért az önkéntesek.

A Keszthelyi Kórház Vérellátó Szolgálatánál idén harmincan regisztráltak a Kormánytisztviselői Véradó Napra. Az ápolók a szúrás helyének sterilizálása után gyakorlott mozdulatokkal vezetik a tűt a vénába, majd 4,5 dl vért vesznek le. Az önkéntesek közül többen rendszeres véradók. Tóth János a keszthelyi járási hivatal dolgozója, ő is számos alkalommal adott már vért.

„Én tizennyolcadik alkalommal veszek részt véradáson. Mint köztisztviselő, fontosnak tartom, hogy a közalkalmazottak is hozzájáruljanak ahhoz, hogy az állampolgárok részére tudjunk segíteni.” - mondta a véradó.

Statisztikai adatok szerint ma hazánkban az emberek 75%-a legalább egyszer olyan helyzetbe kerül, hogy szüksége van vérre. Ezzel szemben nagyon alacsony, körülbelül 5% a véradási hajlandóság. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Vérellátó Szolgálattal karöltve szeretné felhívni a figyelmet a véradás fontosságára és életmentő szerepére. Ebből a célból szerveznek évente kétszer véradó hetet a Kormányhivatalok bevonásával.

„Fontos számunkra, hogy a beteg állampolgároknak segíteni tudjuk, éppen ezért az Emberi Erőforrások Minisztériuma szervezésében megvalósuló kormánytisztviselői héten, ami évente két alkalommal valósul meg, minél több kormánytisztviselő, állami tisztviselő rész vegyen, hogy tudjunk segíteni a szükségben.” - tájékoztatott Kiss Eszter, a Zala Megyei Kormányhivatal Keszthelyi Járási Hivatalának hatósági szakügyintézője.

Az idei véradó héten nem csak a kormány- és állami tisztviselőket várták a kórházak vérellátó szolgálatai, hanem bárkit, aki szívesen segít. Azok, akik most nem tudtak részt venni a véradáson, még számos alkalommal önkénteskedhetnek a Vöröskereszt által meghirdetett véradó napokon.

Regman Karola - Keszthelyi TV                 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * nyolcszázharminckettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés