KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-10 14:46
Szomszédoló művészek
Címkék: szomszédoló, kiállítás, festmény, szobor
Alsópáhok - Cserszegtomaji művészek mutatkoztak be Alsópáhokon. A Szomszédoló címet viselő tárlattal egy új fogalmat kíván bevezetni Lénárd Gábor, Takács Ferdinánd és Takács-Szencz Lívia. Céljuk, hogy a térségben megismerjék a lakók a környezetükben dolgozó művészeket és élettel töltsék meg a kultúrházakat.

Szürreális színkavalkádok, tájképek, figurális szobrok és festmények láthatóak az alsópáhoki Művelődési Házban. Lénárd Gábort invitálták kiállítani a településre. A szobrász gondolata volt, hogy más cserszegtomaji művészekkel közösen, egyfajta szomszédolásként mutatkozzanak be.

„Összekötve barátaimmal, más alkotókkal látványosabbá, érdekesebbé lehet tenni, hogy ha a falakra képek is kerülnek. Így aztán megbeszélve Takács Ferdinánddal és kedves feleségével Szencz Líviával arra jutottunk, hogy egy közös, szép kiállítással mutatkozzunk be a faluban” - nyilatkozta az ötletgazda Lénárd Gábor. 

A művészet szebbé teszi az életünket – ezzel a gondolattal nyitotta meg a tárlatot Tar Ferenc. A történész kiemelte a cserszegtomaji művésztelepet, melynek a három művész oszlopos tagja, sőt Takács Ferdinánd és felesége egyben házigazdája is. 

„Nagyon jó, hogy vannak olyan művészek, akik évről évre összejönnek és szabadon, minden befolyás nélkül alkotnak és egyúttal egy közösséget hoznak létre Cserszegtomajon itt a közelünkbe összegyűjtik a környékbeli alkotókat. Sőt, nem csak hogy összegyűjtik és művészi alkotásokat hoznak létre, hanem ezeket az alkotásokat közkinccsé teszik” - vélekedett Tar Ferenc. 

A három művész munkái iránt nagyszámú közönség érdeklődött. Az alkotók további terve, hogy más környező településeken is bemutatkozzanak. A kiállítás címszavával, a szomszédolással pedig egy új fogalmat kívánnak a térségben meghonosítani. Céljuk, hogy a helyiek megismerjék a környezetükben működő alkotókat és egyúttal élettel és színekkel töltsék meg a kultúrházakat.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázhetvenkettő
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Nem oltatta be magát? Még nem késő! 2017-11-17 14:02
Keszthely - Nyílt nap lesz a Szent Erzsébet Alapítványnál 2017-11-16 14:54
Keszthely - Fókuszban a pályaválasztás 2017-11-16 14:49
Keszthely - Lehet újat mondani Nándorfehérvárról 2017-11-15 15:54
Keszthely - Kvízkérdések a vizes VB-ről 2017-11-15 15:48
Gyenesdiás - Zeneterápia Európai Világnapja 2017-11-15 15:45
Keszthely - Vért adtak a kormánytisztviselők 2017-11-15 15:42
Keszthely - Minőségi oktatással jó helyen 2017-11-15 10:33
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés