KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-07 15:39
60 éves a Látásfogyatékosok Keszthelyi Területi Egyesülete
Keszthely - 60. születésnapját ünnepli idén a Látásfogyatékosok Keszthelyi Kistérségi Egyesülete. Ebből az alkalomból gyűltek össze az egyesület tagjai a Fejér György Városi Könyvtárban, hogy felelevenítsék az elmúlt hat évtized történéseit. A résztvevőket a könyvtár vezetősége és Keszthely polgármestere is köszöntötte.

60 év emlékeit, kirándulások, összejövetelek fényképeit gyűjtötték egybe a Látásfogyatékosok Keszthelyi Kistérségi Egyesületének tagjai. A fekete fehér, majd később színes fotókon vidám klubtalálkozók, iskolai ismeretterjesztő előadások és számos színes esemény képei elevenednek meg. A tagoknak nagyon sokat jelentenek ezek a közös rendezvények, és szívesen vesznek részt a programokban.

„Ismeretség révén kerültünk a feleségemmel együtt a látássérültekhez, beléptünk ugye a csoportba. Sok program van, azokon részt szoktunk mindig venni, meg jól érezzük magunkat, jó a társaság, csak már sajnos sok az idős.” - mondta az egyik tag, Veisz László.

Az egyesület a kirándulások és a klubfoglalkozások mellett évek óta szervezi meg a látásfogyatékosok vetélkedőjét a könyvtárral karöltve. Itt látás- és mozgássérültek közösen keresik a válaszokat a korhű ruhába öltözött játékvezető kérdéseire. A 60. születésnap alkalmából Szalai Sándor, az egyesület jelenlegi vezetője elevenítette fel az elmúlt hat évtizedet. Beszélt az őt megelőző elnökök munkájáról és az egyesület térségben betöltött szerepéről is. Kiemelte, ma 30-36 taggal működik az egyesület, de fontos lenne, ha a fiatalok is felismernék a munkájuk fontosságát, a közösségbe tartozás jelentőségét.

„Ebben az évben is elvesztettük már egy sorstársunkat. Idősebbek a sorstársak és gyakorlatilag mindig fogy. Nagyon nehéz új tagokat behozni, egyáltalán nem tudunk fiatalokat, egyáltalán nem jelentkeznek fiatalok, csak olyan esetben, amikor utazási kedvezményt vagy valamit kell biztosítani, vagy jár a részükre, akkor az egyesülethez bejönnek, de másképp nem.” - mondta az egyesület vezetője.

A családias hangulatban ünneplőket Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere is köszöntötte, aki még számos remek programot és hosszú éveket kívánt az egyesületnek. A Látásfogyatékosok Keszthelyi Kistérségi Egyesülete a jövőben is szívesen fogad bárkit a tagjai közé, de igyekszik segíteni azoknak is, akik hozzájuk fordulnak.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                        

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszáznegyvenhét
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés