KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-07 15:25
Ötven éves a Hévízi Díszítőművészeti Szakkör
Címkék: Népművészet hete, Hévízí Díszítőművészeti Szakkör, kiállítás
Keszthely - A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitóval kezdődött a Népművészet Hete. A Hévízi Díszítőművészeti Szakkör munkáit csodálhatták meg az érdeklődők hétfőn, de a héten még számos programmal várják a közönséget a szervezők. Ismeretterjesztő előadások, népi játékok és táncház is szerepel a repertoárban.

A hagyományokhoz híven idén is kiállításmegnyitóval kezdődött a Népművészet Hete. A Hévízi Díszítőművészeti Szakkör munkáit csodálhatták meg az érdeklődők hétfőn, de a héten még számos programmal várják a közönséget a szervezők. Ismeretterjesztő előadások, népi játékok és táncház is szerepel a repertoárban.

„Gondoltuk, hogy folyamatosan fogunk dolgozgatni, de, hogy 50 év, szinte én sem hiszem el. Nagyon boldog vagyok, hogy az asszonykáim ugyanolyan lelkesedéssel fogadtak ma is és itt is, a kiállítás megnyitásán. Ez a lendület, ez a kedves egymáshoz tartozás ez jellemezte legelőször, ahogy az alapító tag is mondta, és meg tudtuk tartani ezt.” - mondta Vértesaljai Antalné, a szakkör vezetője.

A születésnapos szakkört köszöntötte és munkásságukat méltatta Beszprémy Katalin, a Hagyományok Háza Népművészeti Módszertani Műhelyének vezetője, aki felhívta a figyelmet az élő népművészet fontosságára is. Hangsúlyozta, amellett, hogy a szakkör rendkívül magas színvonalú munkát végez, arra is figyelnek, hogy hímzéseik felöleljék a magyar nyelvterület minden tájegységét.          

„Itt a hátunk mögött bakonyi, nyugat-dunántúli, erdélyi, buzsáki, odabent gyönyörű úri hímzések láthatók a nagyteremben. Ennek egy ilyen kulturális ismeretterjesztő szerepe is van, hiszen nem csak meghímezték ezek az asszonyok ezeket a hímzéseket, hanem elmentek kirándulni azokra a helyekre, ahonnan a hímzés motívumokat felhasználták, és ez is a közösséget erősítette.” - emelte ki Beszprémy Katalin.

A Népművészet Hetében még számos programmal várják az érdeklődőket. Az óvodákban Hintalan László mozgásos népi játékokat tart a gyerekeknek, a színházban pedig a mese fontosságáról és az őszi népszokásokról is szó lesz. Vasárnap táncház zárja a programot a Goldmark Károly Művelődési Központban.                     

Regman Karola - Keszthelyi TV

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hatvankilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés