KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-03 17:03
A miniszter félrelép
Címkék: bohózat, Ray Cooney, Bánfalvy Stúdió, Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes, Gregor Bernadett, Balaton Színház, Keszthely
Keszthely - Ray Cooney által írt vígjátékkal idén márciusban már találkozhatott a Balaton Színház közönsége. Most A miniszter félrelép című bohózatot hozta el Keszthelyre a Bánfalvy Stúdió olyan népszerű színészekkel, mint Gesztesi Károly, Beleznay Endre, Száraz Dénes vagy Gregor Bernadett. A felhőtlen jó hangulat garantált volt ezen az estén is.

A bohózat igen kedvelt hazánkban is, a budapesti József Attila Színház történetének eddigi legnagyobb sikersorozata. Magyar filmváltozata 1997-ben készült el, a mozikban kasszát robbantott. Kern András és Koltai Róbert magasra tették a lécet, nevük összeforrt a darabbal. A Bánfalvy Stúdió előadásában Gesztesi Károly és Beleznay Endre alakítja a minisztert és titkárát. „Most már méltó szereposztásban van, tehát nem ez a Kern-Koltai, hanem egy fajsúlyosabb.” – mondja viccelődve Beleznay Endre. „Találkoztam a Koltai Robival pár hete –ugye tudta, hogy játsszuk, csak a szereposztást nem– és kérdezte, hogy én mit játszom benne, mondom, amit te. Erre ő: most már ideje volt. Nem tudom, miért, gondolom, ilyen stafétabot szerű. Na de nagyon jó lett –főleg ez a változat–, Horváth Csaba rendező nagyon jól nyúlt hozzá. A próbákat is végig élveztem, nagyon jó volt a munka szakmailag. És –bár a film egy teljesen más műfaj– szerintem ettől talán még erősebb lett.”

Az amúgy is kínos félrelépést csak tovább bonyolítja a rendszerető szállodaigazgató, a gátlástalan szobapincér, a feltámadó hulla, és hogy a hotelbe időközben megérkezik a titkárnő féltékeny férje, a miniszter unatkozó felesége és a titkár anyjának ápolónője is. Utóbbit Gregor Bernadett alakítja, aki az első felvonásban nincs is színpadon, ennek ellenére a színfalak mögött, vagy olykor a nézőtéren is ülve remekül szórakozik. „Nagyon örülök, hogy belekerültem ebbe a produkcióba. Az első előadás –ami szeptember 15-én volt– akkora siker volt, és annyira tetszett a nézőknek, hogy gyakorlatilag alig volt lehetőségük a színészeknek megszólalni és beszélni a színpadon. Ez egy nagyon fura este volt, és mondhatom, talán az eddigi pályafutásom során –bár játszottam vígjátékokban– ilyen tapasztalatom, hogy ennyire visítva röhögnek a nézők, nem volt.”

A Balaton Színház közönsége az idei évad első bérletes darabját november 21-én és 22-én láthatja, de előtte még a L’art pour L’art Társulat is érkezik Halványlila gőz című előadásával Keszthelyre november 16-án.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A miniszter félrelép című bohózatról bővebb összeállítással jelentkezik a november 7-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * háromszázegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés