KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-11-03 15:51
A devizakárosultak kárpótlását követeli a Jobbik
Címkék: Jobbik, devizahitel, Weller-Jakus Tamás
Keszthely - A Jobbik szerint a kormány nem tudott érdemben segíteni a bajba jutott devizahiteleseknek, ezért a károsultak kárpótlását követelik. A párt keszthelyi országgyűlési képviselőjelöltje erről tartott tegnap sajtótájékoztatót. Weller-Jakus Tamás kiemelte, a legutóbbi Jobbik által összehívott devizahiteles kerekasztalon nem vett részt sem a kormány, sem a Bankszövetség. Véleménye szerint: „nem volt elég bátorságuk, hogy szembe nézzenek az áldozatokkal.”

Az ellenzéki párt országgyűlési képviselőjelöltje, Weller-Jakus Tamás a sajtótájékoztatón elmondta, a FIDESZ-KDNP kétharmados országgyűlési többsége ellenére sem tett mindent a bajba jutott devizahitelesekért.

„Holott megtehetett volna, mert minden eszköz a kezében volt, még 2014-ben is úgy kampányolt, hogy elszámoltatjuk a bankokat. És a 2014-es választást követően mi lett az eredménye? Egy olyan csomag, amit mindennek nevezhetünk, de nem megmentőnek, inkább bankmentőnek” - mondta el a tájékoztatón a politikus. 

A Jobbik politikusa hozzátette: pártjuk nyomására a kormány meghosszabbította a kilakoltatási moratóriumot a jövő évi választásokig. De ez szerinte csak időszakos segítség. Weller-Jakus Tamás hangsúlyozta, amennyiben jövőre kormányra kerülnek, határozott intézkedéseket hajtanának végre a devizahitelesek érdekében.

Weller-Jakus Tamás: „A jelenlegi devizamentő csomagot megfogjuk és úgy, ahogyan van kidobjuk a szemétdombra. És ahogyan azt már nagyon sokszor kihangsúlyoztuk, szeretnénk egy új forintosítási törvényt  megalkotni, amelynek a lényege az, hogy a mindenkori árfolyamon, amikor az adós azt a hitelt felvette, azon az árfolyamon kerüljön forintosításra a fennálló, illetve a nem fennálló hitele. Illetve azon adósok számára, akik már az elmúlt időszakban a végrehajtás során kárt szenvedtek – részükre pedig egy kártalanítási alapot szeretnénk létrehozni.”

A Jobbik adatai szerint ma 900 ezer végrehajtás zajlik hazánkban, ami 1,8 millió ember kilakoltatásával fenyeget.A sajtótájékoztatón továbbá elhnagzott, hogy "az ellenzékinek nevezett összefogási kísérletek" nem rendelkeznek azokkal a modern válaszokkal, amelyek képesek lehetnek a kormányváltásra, így arra a Jobbik az egyetlen valódi esélyes.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV

 

A Fidesz keszthelyi csoportjának reagálását honlapunk kiemelt hírei közt találják "Fidesz reagálás: a devizahitelesekért ez a kormány tett eddig a legtöbbet" címmel. 

 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * ötszázhatvanegy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés