KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 14:28
Irány Sydney!
Címkék: Kiscápák, úszóverseny, Ausztrália, utazás
Keszthely - Sydneyben képviselik Keszthelyt és hazánkat a Kiscápák. Az egyesület négy úszója és egy edzője egy pályázatnak, és Keszthely valamint Hévíz támogatásának köszönhetően utazhat Ausztráliába, ahol edzőtáborban és versenyen is részt vesznek. A gyerekek már most lázasan készülnek a megmérettetésre.

Eligazítást tartott Csala Tamás edző annak a négy lánynak, aki eredményeivel kiérdemelte, hogy novemberben Sydney-be utazhasson. A Kiscápák idén is pályázaton nyertek több millió forintot arra, hogy a világ másik oldalán, Ausztráliában mérhessék össze a tudásukat a többi úszóéval. A korosztályos országos bajnokságon érmet szerzett gyerekek - Nett Vivien, Hetyei Nóra, Tóth Luca és Szemán Dorka - már nagyon várják az utazást.

„Azért várom nagyon, mert, hogy milyen lenne ott, hogy milyen érzés lenne ott kint lenni, meg mindenre kíváncsi vagyok, hogy milyen lenne ott kint.” - mondta Nett Vivien.

Hetyei Nóra így nyilatkozott: „Remélem, hogy nagyon jó lesz, és a verseny is nagyon jól fog sikerülni, én ebben nagyon bízom. Szerintem nagyon jó lesz.”   

A lányok kemény munkával érdemelték ki az utazást. A Kiscápák úszói heti 6-7-8 alkalommal edzenek, korosztályuktól függően. A gyerekek tavaly Miamiban mérték össze a tudásukat a világ számos úszójával, és több versenyszámban is sikerült érmet elhozniuk. Az ausztrál versenyen az edzők szerint erősebb a mezőny, de bíznak a gyerekek felkészültségében. Szántó Kata, a Kiscápák Egyesület elnöke kiemelte, az utazást Hévíz és Keszthely önkormányzata is támogatta.

„Sydney-be a pályázaton több millió forintot nyertünk, de nem a teljes összeget, annak csak a 70%-át. Ezért kértük Hévíz város és Keszthely város önkormányzatának a segítségét, hogy támogassa a gyerekeket, hogy ez a nemes cél megvalósulhasson. Nagyon szépen köszönjük ez úton is Keszthely városnak, hogy lehetőségeihez mérten támogatta a gyerekeket, hogy eljussanak Sydney-be.” - tájékoztatott Szántó Kata, a Keszthelyi Kiscápák SE vezetője.

A csapat a novemberi indulásig kőkeményen edz, hogy Ausztráliában a legjobb formájukat hozhassák a versenyzők. A Kiscápák elnöksége azonban a jövőben sem tétlenkedik. 5 millió forintot sikerült elnyerni infrastruktúra fejlesztésre, amelyet az egyesület az edzései helyszínén használhat fel.

Regman Karola - Keszthelyi TV      

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszáznegyvennégy
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Keszthely - Új, európai, modern, jóléti államot szeretne a DK 2018-03-16 14:31
Keszthely - Idokep.hu: megismétlődhet a 2013. márciusi nagy hóvihar 2018-03-16 13:54
Keszthely - A zalai alakulatoknak is jelentős szerepe volt 1848-ban 2018-03-15 17:47
Keszthely - Ezrek látogattak a kastélyba március 15-én 2018-03-15 17:40
Zalaegerszeg - A szabad sajtó napja 2018-03-15 17:33
Keszthely - A pártától a huszárcsákóig 2018-03-15 17:25
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés