KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-20 14:09
Csárdáskirálynő
Címkék: operett, Kálmán Imre, Pesti Művész Színház, Kalocsai Zsuzsa, Egyházi Géza, Balaton Színház, Keszthely
Keszthely - Nagyoperettel indult a Balaton Színház idei évada. A bérleten kívüli előadásra már hetekkel korábban elfogytak a jegyek. Ez is azt bizonyítja, hogy Kálmán Imre darabját több mint száz évvel annak magyarországi bemutatója után is igen kedveli a közönség.

Az operett-statisztikusok szerint nincs egyetlen perc, amikor a Föld valamelyik pontján föl ne csendülne Kálmán Imre valamelyik népszerű melódiája. És kétségtelen, legtöbbször a Csárdáskirálynő dallamai hangzanak fel, mellyel a zeneszerző kiérdemelte az első helyet kora vezető operett-komponistái között. A Pesti Művész Színház hozta el Keszthelyre a darabot, melynek primadonnája Kalocsai Zsuzsa. Korábban sokszor eljátszotta már Szilviát, egy ideje pedig Cecília hercegnét alakítja. „Sokkal színesebb egyéniség, egy sokkal rafináltabb nő, mint Szilvia, aki orfeumhölgy létére a második felvonás végén egy hatalmas nagy fináléban egy nagyon nagy erkölcsi tartásról tesz tanúbizonyságot. Tehát igazból ő, Szilvia az igazi nemes ebben a darabban, tehát ő ott megnemesedik. És hát Cecíliáról pedig bizony kiderülnek dolgok, hogy aki nagyon fennhordja az orrát, az nagyon nagyot tud zuhanni. Tehát ebből a szempontból ez egy nagyon hálás szerep, mert több oldalát meg tudja mutatni ebben egy színésznő.” – vélekedik a Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész.

A Csárdáskirálynő Kálmán Imre minden idők legnépszerűbb és legtöbbet játszott operettje. A premier helyszínén, Bécsben 533 estén át volt folyamatosan műsoron. Végigsöpörte Európát, és a New York-i Broadway-re is eljutott. A magyarországi bemutató 100. évfordulóját tavaly novemberben ünnepelték, azóta a jubileum jegyében számos társulat tűzte műsorára a darabot. A Pesti Művész Színház mellett a kecskeméti teátrumban is látható, ahol szintén szerepel Egyházi Géza, bár más bőrébe bújva. „Most már én az Edvin szerepéből kifele sodródom a korom miatt." – kezdi a musical- és operetténekes. „Nyilván minden viszonyítás kérdése, hiszen hogyha egy olyan Cecília vagy olyan Feri bácsi áll az ember mellett, aki elhihető, hogy az én szüleim generációja, akkor még talán úgy működik a dolog, de az említett Kecskeméti Színházban például már Feri bácsit játszottam. Hát ez a világ sora. De benne maradt az életemben a Csárdáskirálynő, mint folytatás, ezek szerint. Hogyha ez működni fog, boldogan leszek Feri bácsi.”

Bár a Balaton Színház bérletes előadásai csak novemberben kezdődnek, addig sem marad teátrumi esték nélkül a közönség. Október 27-én Ray Cooney A miniszter félrelép című bohózatát hozza el a budapesti Bánfalvy Stúdió Keszthelyre.

Kalapos István – Keszthelyi Televízió

A Csárdáskirálynőről bővebb összeállítással jelentkezik az október 24-i Szignatúra című kulturális magazin.

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kettőszáznyolcvannyolc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Gyenesdiás - Értékek és élethosszig tartó tanulás 2018-03-21 17:06
Keszthely - Koporsó kellett a múzeumhoz 2018-03-21 15:55
Keszthely - Közel 200 fő munkához jutását segítheti a paktumiroda 2018-03-20 15:14
Keszthely - Múzeumi programok a hosszúhétvégén 2018-03-19 16:10
Keszthely - Széki játékfűzés a gyakorlatban 2018-03-19 16:05
Gyenesdiás - A közös Bibliaolvasás összekapcsolja az embereket 2018-03-19 16:01
Keszthely - Szél Bernadett Keszthelyen 2018-03-19 11:58
Keszthely - Fotókon Zala csodái 2018-03-16 15:06
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés