KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-16 16:13
Az egészséges életmód fontosságát hangsúlyozták
Keszthely - 15. alkalommal rendezték meg a Séta az egészségért című programot. A résztvevők ezúttal a keszthelyi Balaton-parton sétáltak végig felhívva ezzel a figyelmet a mozgás és az egészséges életmód fontosságára.

A Balaton-parti Sissy szobornál gyülekeztek fiatalok és idősek, egészségesek és fogyatékkal élők, hogy egy séta keretein belül hívják fel a figyelmet az egészséges életmód fontosságára. Az 1992-ben útjára indított Sétáló Világnaphoz Keszthely 2002-ben csatlakozott. Azóta számos civil is nagy örömmel vesz részt a rendezvényen.

„Nagyon fontosnak tartom ezt a programot. Végül is a mozgáskorlátozottak és a látásfogyatékosok együtt vesznek részt ezen az egészséges sétán, ami közben jár abban is, hogy szabadban legyünk, a levegőn, és a mozgás a lényeg. Akik korlátozva vannak, ők akármilyen sportot űzni nem tudnak, és akkor ez a séta, ez nagyon fontos.” - mondta egy résztvevő, Vercz Istvánné.

A résztvevők végigsétáltak a móló felé vezető sétányon egészen az óriásbetűkig. Közben Nemes Klára, a program szervezője mesélt a keszthelyi Balaton part kiépítéséről és a város jövőbeni terveiről is. A móló bejáratától a Helikon Szálló felé vezetett a sétálók útja, akik jó időben, verőfényes napsütésben teljesíthették a távot. A sétának hármas célja volt.

„A fogyatékossággal élők és az egészségesek együttléte, ami a legfontosabb, hogy tegyünk az egészségünkért, tehát a mozgás fontosságára való figyelemfelhívás, és harmadsorban pedig az, hogy megismerjük Keszthelyt, Keszthelynek különböző építményeit, tehát az épített és a természeti környezetet.” - tájékoztatott Nemes Klára, a Keszthely Város Sportjáért és Oktatásáért Egyesület Mozgáskorlátozottak Szakosztályának vezetője.

Az eredeti tervek szerint a résztvevők a Libás strandig mentek volna, majd ott megfordulva érkeztek volna vissza a kiindulóponthoz. Az idősebbekre és a fogyatékkal élőkre való tekintettel azonban a Via Hotelig tartott a táv, majd innen tértek vissza közösen a Sissy szoborhoz.

Regman Karola - Keszthelyi TV            

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * négyszázharminckilenc
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Tojásfával készülnek a húsvétra a Csány-Szendrey iskola diákjai 2018-03-23 16:56
Keszthely - A hálózatra kötött generáció 2018-03-23 16:51
Keszthely - Rekordszámú futó a Spuri Balatonon 2018-03-23 16:34
Keszthely - Nagykorú lett a Nyugat-Balatoni Turisztikai Iroda 2018-03-23 14:42
Keszthely - Víz világnap - a megoldást maga a természet kínálja 2018-03-23 10:52
Keszthely - Keszthely építésze - Hofstedter Kristóf 2018-03-22 17:23
Keszthely - Új műkincs a kastélyban 2018-03-22 17:17
Gyenesdiás - Tejút az egészséghez 2018-03-22 10:39
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés