KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-16 16:08
Negyed évszázada a családokért
Címkék: nagycsaládos, jubileum, ünnepség
Keszthely - 25. évfordulóját ünnepelte a hétvégén a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesülete. Az elmúlt héten több program is s családokról szólt, szombaton este pedig ünnepélyes keretek között emlékeztek az elmúlt negyed évszázadra. Az ünnepségen az egyesület egykori elnökei és az alapító tagok is részt vettek.

A család és a házasság értékének megőrzése, többgyermekes családok képviselete, esélyegyenlőség – csak néhány a Nagycsaládosok Keszthelyi Egyesületének 25 évvel ezelőtt megfogalmazott, és ma is aktuális céljai közül. A városban működő szervezet kezdetben 8, mára pedig már 102 családot számlál. Ezt a negyed évszázadot foglalja össze a Keszthelyi Televízió által készített dokumentumfilm, melyet az ünnepségen mutattak be a közönségnek. 

„Itt a régebbi tagok is most egy kicsit tudnak nosztalgiázni, egy kicsit el tudnak beszélgetni. Megnézik a fotókat, megnézik a kiállításunkat, és azokra a dolgokra visszaemlékeznek, amikor esetleg még az ő gyerekeik voltak nagyon kicsik. Nagyon sok nagycsaládos, régi nagycsaládosnak a gyerekei is már nagycsaládosok lettek, ők is közénk tartoznak. Tehát egy kicsit a visszaemlékezésről és a nosztalgiázásról szól, én azt gondolom.” - mondta Katona Tünde, a keszthelyi egyesület elnöke.

A Balaton Színház nagytermében a nagycsaládosok gyerekei zenés műsorral köszöntötték a résztvevőket. A keszthelyiek mellett az Országos Nagycsaládosok egyesülete is jubilált, ők a 30. évfordulójukat ünnepelték. A keszthelyi és az országos egyesület az alapítástól kezdve szoros együttműködésben dolgozik egymással.

„A keszthelyi egyesületre pedig mindig számíthatott a Nagycsaládosok Országos Egyesülete. Szerintem az bőven kifejezi, hogy a nagy, központi ünnepség után fontos az, hogy itt legyünk, és megköszönjük a keszthelyi egyesületnek a munkáját, mert egy értékőrző, egy értékfelmutató és egy értékátadó egyesületről beszélünk.” - emelte ki Kardosné Gyurkó Katalin, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnöke.

Az ünneplőket köszöntötte Keszthely polgármestere is. Ruzsics Ferenc köszönetet mondott mindazoknak a szülőknek, akik három vagy több gyerek nevelését vállalták magukra. Beszédet mondott Fűrész Tünde miniszteri biztos is. Hangsúlyozta, a családokat érintő kormányzati intézkedések bevezetésében nagy szerepet játszottak a nagycsaládosok.

„Azt gondolom, hogy a családpolitikai intézkedések kialakítása során a nagycsaládosoknak nagyon sok beleszólása volt abba, hogy milyen intézkedések kerüljenek a törvényekbe, illetve mi az, ami valóban a családok érdekében elinduljon. Úgyhogy nagy köszönet valamennyi nagycsaládok egyesületnek, hogy ilyen sok kezdeményezéssel életek a kormányzat felé." - hangsúlyozta a miniszteri biztos.

A jubileumi ünnepségen köszönetet mondtak az egyesület egykori elnökeinek és az alapító tagoknak is.

Regman Karola - Keszthelyi TV                                   

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * kilencszázötvenöt
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Összefogás a Soros szervezetek ellen 2018-01-19 17:37
Keszthely - Új képzés indul a Georgikonon 2018-01-19 17:36
Cserszegtomaj - Önálló bölcsődével, új orvosi rendelővel és tájházzal bővülhet Cserszegtomaj 2018-01-19 15:47
Keszthely - Metsszük a szőlőt vagy ne? 2018-01-19 10:34
Keszthely - Írók a Sétatéren 2018-01-18 18:30
Hévíz - Kedvezményesen pihenhetnek a belföldi turisták télen 2018-01-18 18:24
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés