KEZDŐLAP HÍREK MAGUNKRÓL MŰSOR SZOLGÁLTATÁSAINK PARTNEREK KAPCSOLAT REGISZTRÁCIÓ
HÍREK
  Megosztás Ajánl Nyomtat
2017-10-13 17:15
Az ősz és a környezet ihlette meg a művészeket
Címkék: Szent Lukács, művésztelep, alkotótábor, Rezi, művész, festő
Rezi - A festők és Rezi község védőszentjéhez kapcsolódva zajlott művésztelep a településen. A II. Szent Lukács Művésztelepen tíz művész alkotott a szervezők által ajánlott és szabad téma alapján is. Az alkotótábor célja, hogy a művészetek nyelvén is megörökítse az inspiráló és különleges tájat, annak hangulatát.

Petőfi Sándor  Szeptember végén című verse és a Rezi táj inspirálja elsősorban a művésztelep résztvevőit. Biszák László Szekszárdról érkezett az alkotótáborba, elsősorban vizes témáit viszi fel most a vászonra és egy új technikát is kipróbált Reziben. A művésztelep és a környezet nagyon tetszik neki.

„Eleve a társaság is nagyon hangulatos és minden nap nagy túrákat tettem itt a környéken, ismerkedtem emberekkel itt az utcán, nagyon barátságosak, nagyon aranyosak. Hallottam, valamelyik nap említette itt valaki, hogy Rezi ennek a környéknek a Svájca, hát ez tényleg így van mert csodálatos” - nyilatkozta Biszák László.   

A telep annak a Szent Lukácsnak a nevét viseli, aki évszázadok óta festők és Rezi védőszentje is. 2002 óta Lukács napja egyben a fény, a színek, a formák és ritmusok, az élő festészet ünnepe is.A művésztelepen térségbeli alkotók is részt vesznek, köztük az ismert zalai művész, Lichtenwaller Zoltán, aki nagyon jónak tartja a telep színvonalát.

„Jó kvalitásos kis kollekció jön össze és eljut a Gabi (Tafotáné Cserép Gabriella, a művésztelep vezetője – a szerk.) is eljutott odáig, hogy válogat és olyan emberek hív meg, akiknek a munkái mindenki számára elérhetők, érthetők legyenek és végül, de nem utolsó sorban szakmailag megfelelőek legyenek és itt azok vannak” - vélekedik a Garaboncon élő művésztanár.

Rezi a művészetek szempontjából is egy nagyon inspiráló környezet – vélekedik a telep vezetője. Tafotáné Cserép Gabriella szerint ezt a helyet meg kell örökíteni a képzőművészetek nyelvén is. Az alkotásokat természetesen a nagyközönségnek is bemutatják.

„Itt most kiállítjuk a Laky Demeter Turistaházban, úgyhogy itt is meg lehet tekinteni, elsősorban itt hagyjuk egy darabig, hogy az ide látogató vendégek is láthassák. Utána pedig a helyi intézményekbe lesznek elhelyezve, vagy ajándékba adjuk olyan településeknek, akikkel jó kapcsolatban vagyunk” -árulta el a telep szervezője. 

A Szent Lukács Művésztelepet mindenképpen szeretnék folytatni Reziben. A szervezők szándéka, hogy a művészek naptárjában állandó helyet foglaljon el a festészet napjához kapcsolódó alkotótábor.

Hársfalvi Ákos - Keszthelyi TV 

Az Ön neve:*
Az Ön emailcíme:*
Az Ön üzenete:*
Kérem, ismételje meg ezt a kódot: * hétszázötvenhat
 
TOVÁBBI HÍREINK
Keszthely - Rég volt ilyen kedvező a hosszúhétvégék alakulása 2018-01-17 16:57
Keszthely - Növényvédelmi Fórum Keszthelyen 2018-01-17 12:32
Keszthely - 2018-ban is Világjáró 2018-01-16 15:53
Keszthely - Vad madarak testközelből 2018-01-16 15:50
Keszthely - Forralt bort főztek a vasúton 2018-01-16 15:45
Rezi - Farsangi disznólkodás 2018-01-15 17:18
Keszthely - 75 éve történt a doni katasztrófa 2018-01-15 17:09
Keszthely - Keszthelyen is lehullott az idei első hó 2018-01-15 16:51
Részletes keresés - hírarchívum
Legolvasottabb
Név:
Email cím:
Felhasználó:
Jelszó:
Regisztráció
Jogi nyilatkozat | Impresszum | Közérdekű adatok | Honlapkészítés